Διαμαρτύρονται οι βιοτεχνίες ζαχαρωδών για το Ε425: δεν αφορά τα ελληνικά ζαχαρωτά

Σε κανένα από τα τυποποιημένα περιτυλιγμένα ζαχαρώδη προϊόντα ελληνικής παραγωγής δεν περιέχεται το συστατικό Ε425, διαβεβαιώνουν οι ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες ζαχαρωδών, οι οποίες προχώρησαν σε έντονο διάβημα προς τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ζητώντας την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας.
Ο θόρυβος, που άρχισε με την ανακοίνωση της απόφασης των Βρυξελλών, δημιουργεί ανεπανόρθωτη ζημιά για τις ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες ζαχαρωδών, οι οποίες δεν χρησιμοποιούν σε κανένα προϊόν ως συστατικό το Ε425 Konjac για την παραγωγή ζελέδων, τονίζει η Ενωση Βιοχημανιών – Βιοτεχνών Ζαχαρωδών Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σχετική επιστολή που έστειλε η Ενωση Βιομηχανιών – Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδος προς την πρόεδρο του ΕΦΕΤ Χριστίνα Παπανικολάου, σημειώνεται με έμφαση ότι:

-Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, στην οποία δεν αποσαφηνίζεται πως οι ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες ζαχαρωδών ”δεν χρησιμοποιούν το Ε425 Konjac για την παραγωγή ζελέδων” προκαλέσε υστερία στο καταναλωτικό κοινό σε ό,τι αφορά τα προϊόντα ζελέ και ιδίως τα περιτυλιγμένα τυποποιημένα προϊόντα του κλάδου τα οποία δεν έχουν καμιά σχέση με το αναφερόμενο mini jelly cup και παρόμοια σκευάσματα που έχουν ως βάση το Ε425.

-Τα ελληνικά προϊόντα του κλάδου (τυποποιημένα περιτυλιγμένα ζελεδάκια) που βρέθηκαν στο ”μάτι του κυκλώνα” έχουν ως βάση τους την πηκτίνη που προέρχεται από τα φρούτα μήλο και κίτρο, είναι εντελώς ακίνδυνη και αναφέρεται σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων.
Ο κλάδος ζητεί την παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να προστατευθούν οι ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες ζαχαρωδών, οι οποίες χωρίς να φταίνε σε τίποτα, όπως τονίζουν, υφίστανται τις σοβαρές συνέπειες από ελάχιστα εισαγόμενα προϊόντα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την εγχώρια παραγωγή.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση