διαιτα για υψηλες τρανσαμινασες | συμπτώματα πνευμονίας | εμφραγμα εμετοσ | αυξηση αεροβιας ασκησης

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου από τον οδοντίατρο βοηθά στην αντιμετώπιση τουΟι πρώιμες εκδηλώσεις στο στόμα συστηματικών παθήσεων, η έγκαιρη διάγνωση προκαρκινικών καταστάσεων στην στοματική κοιλότητα, αλλά και η αισθητική των δοντιών, ήταν μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν στο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό συνέδριο, που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η διεξοδική ανάλυση των παραπάνω θεμάτων ανέδειξε τον πολυδιάστατο ρόλο που κατέχει η Οδοντιατρική στην σύγχρονη εποχή, ένα ρόλο που το ευρύ κοινό πολλές φορές αγνοεί.

Συγκεκριμένα σε δύο ενδιαφέρουσες συζητήσεις που συντόνισαν οι καθηγητές Στοματολογίας. κ. Σ. Παπανικολάου του Πανεπιστημίου Αθηνών και Π. Παπαναγιώτου του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, τονίστηκε ότι ο οδοντίατρος δεν είναι απλά ένας ειδικός, με μοναδικό ρόλο την θεραπεία και την αποκατάσταση των δοντιών και των ούλων. Η συμβολή του στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών και προκαρκινικών καταστάσεων είναι πολλές φορές καθοριστική για την ζωή του ασθενούς του. Πολλά νοσήματα εκδηλώνουν τα πρώτα συμπτώματα τους στο στόμα. Πολλές φορές τα συμπτώματα αυτά είναι ανώδυνα ή απλά ενοχλητικά και δεν ανησυχούν τον άρρωστο. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εκδηλώσεις στα ούλα που εμφανίζουν οι φορείς του AIDS. Οσο αφορά τις προκαρκινικές καταστάσεις όπως η λευκοπλακία (άσπρες περιοχές μέσα στο στόμα), αλλά και τα πρώιμα στάδια των καρκίνων στην στοματική κοιλότητα, που είναι συνήθως ασυμπτωματικά, ο οδοντίατρος μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διαγνωση τους, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην θεραπεία τους.

Σε στρογγυλό τραπέζι με θέμα την οδοντική αισθητική που συντόνισε ο αναπλ. καθηγητής Οδοντικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γ. Δουβίτσας και είχε ως κύριους εισηγητές τον αναπλ. καθηγητή Προσθετολογίας κ. Δ. Ανδριτσάκη και την αναπλ. καθηγήτρια Περιοδοντολογίας κ. Α. Κηπιώτη, επισημάνθηκαν οι αυξημένες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής σε θέματα αισθητικής. Ο κλινικός οδοντίατρος σήμερα, χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και την εξέλιξη της επιστήμης, έχει στην διάθεση του μια σειρά αντικειμενικών κανόνων που οδηγούν σε μετρήσιμα και επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα. Επιπλέον τα σύγχρονα επανορθωτικά υλικά, οι νέες μέθοδοι θεραπείας και η χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών που μπορούν να προϊδεάσουν για το πιθανό αποτέλεσμα, του δίνουν την δυνατότητα να μπορεί να προσφέρει στον ασθενή του, ένα ελκυστικό χαμόγελο που θα του χαρίσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.