Δραματική μείωση του εργατικού δυναμικού στην Αφρική λόγω AIDS

Οι θάνατοι από τον ιό του HIV σε δέκα χώρες της Αφρικής, θα μειώσουν σε ποσοστό 26% το εργατικό δυναμικό μέχρι το 2020, με δραματικές επιπτώσεις στην αγροτική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των χωρών αυτών ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ.

Η έκθεση του FAO δείχνει ότι από το 1985 περίπου επτά εκατομμύρια εργάτες στις αγροτικές περιοχές έχουν πεθάνει από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS σε 27 χώρες της Αφρικής. Και μέσα στις δύο επόμενες δεκαετίες υπολογίζεται ότι θα έχουν χάσει τη ζωή τους άλλα 16 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η έκθεση αυτή ετοιμάστηκε με αφορμή τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Μαίου έως την 1η Ιουνίου στη Ρώμη με θέμα την ασφάλεια των τροφίμων στον κόσμο. “Σε όλη την ιστορία, πολύ λίγες κρίσεις αποτελούσαν τόσο μεγάλη απειλή για την υγεία των ανθρώπων, την κοινωνική και οικονομική πρόοδο όσο το AIDS”, επισημαίνεται στην έκθεση.

“Η επιδημία του AIDS είναι πιθανό να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των τροφίμων μέσα στα σπίτια και στη διατροφή”, αναφέρεται στην έκθεση και προστίθεται ότι η ευημερία της οικογένειας αρχίζει να μειώνεται όταν αρρωσταίνει ο πρώτος ενήλικος του σπιτιού.

“Αυξάνονται τα έξοδα για την περίθαλψη και μειώνεται η παραγωγικότητα. Οσο περισσότεροι ενήλικοι αρρωσταίνουν, τόσο πέφτει δραματικά η παραγωγή τροφίμων και τα εισοδήματα. Και τότε τα προβλήματα διογκώνονται”, σύμφωνα με την έκθεση του FAO.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση