καταγμα πλευρων θεραπεια | ακουα αερομπικ θερμιδες | τεστ μαντού | εσω πλαγιος χιαστος

Αυτοκόλλητη αντισύλληψηΓια πολλές γυναίκες τα αντισυλληπτικά δισκία αποτελούν ένα καθημερινό πονοκέφαλο. Θα πρέπει να μην το ξεχνούν, έτσι ώστε η πιθανότητα εγκυμοσύνης να είναι ελάχιστη. Ωστόσο, μέσα στη βιασύνη και το άγχος της καθημερινότητας, αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης σε ποσοστό που κυμαίνεται στο 1-2%. Η χρήση των πρώτων αυτοκόλλητων αντισυλληπτικών, είναι πολύ πιθανόν να περιορίσει το φαινόμενο αυτό στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εκτεταμένης έρευνας που έγινε στις ΗΠΑ και στον Καναδά και δημοσιεύεται στο έγκυρο περιοδικό 'Journal of the American Medical Association', το συγκεκριμένο αυτοκόλλητο θα διοχετεύει στο γυναικείο οργανισμό τις απαραίτητες ορμόνες ώστε να περιορίζεται στο ελάχιστο η πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Στη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το Ιατρικό Κέντρο του Halles de Ste-Foy στον Καναδά και το Ιατρικό Κέντρο του San Diego στις ΗΠΑ και διήρκεσε πάνω από 2 χρόνια, μελετήθηκαν 1400 γυναίκες, οι οποίες χωρίστηκαν σε δυο ομάδες: η μία χρησιμοποιούσε το αυτοκόλλητο αντισυλληπτικό και η άλλη αντισυλληπτικά δισκία.

Η ομάδα που χρησιμοποιούσε τα αυτοκόλλητο, το τοποθετούσε σε κάποιο σημείο του κορμού, του χεριού ή των γλουτών μια φορά την εβδομάδα για 3 εβδομάδες. Στη συνέχεια έκανε διακοπή για μια εβδομάδα.

Τα αποτελέσματα ήταν 1% περίπου ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στην ομάδα του αυτοκόλλητου και 2% στην ομάδα του χαπιού. Ωστόσο, η σημαντική διαφορά φάνηκε στη συνέπεια ως προς τη χρήση των δυο μεθόδων: το 88% των γυναικών χρησιμοποιούσαν το αυτοκόλλητο με συνέπεια, έναντι μόλις του 78% των γυναικών που ελάμβαναν το αντισυλληπτικό δισκίο. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες (κυρίως αιμορραγία) ήταν παρόμοιες και στις δυο ομάδες.

Η έρευνα στηρίχθηκε σε προηγούμενες μελέτες, οι οποίες είχαν δείξει ότι οι ορμόνες που διοχετεύονται στον οργανισμό μέσω του δέρματος, φθάνουν στα ίδια επίπεδα με αυτά των ορμονών που λαμβάνονται μέσω του δισκίου. Μάλιστα, υπάρχει ήδη η εμπειρία από τη χρησιμοποίηση διαδερμικών αυτοκόλλητων ορμονικών σκευασμάτων για την πρόληψη της οστεοπόρωσης μετά την εμμηνόπαυση.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το δεδομένο ότι οι περισσότερες ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες σε γυναίκες που λαμβάνουν αντισυλληπτικά δισκία, οφείλονται σε αμέλεια των γυναικών στη λήψη του χαπιού, οδήγησε τους επιστήμονες στην εξέταση πιο εύκολων στη χρήση μεθόδων.

'Η ευκολία στη χρήση, η καλή συνεργασία των γυναικών και η ισοδύναμη αποτελεσματικότητα, είναι τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου σκευάσματος' δήλωσε ο Δρ William D. Koltun, υπεύθυνος της έρευνας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.