το καλυτερο αντιβηχικο σιροπι | αρρωστιες γατων συμπτωματα | ευερεθιστο εντερο στασιμα κοπρανα

Αντισύλληψη με αναστολή της κίνησης των σπερματοζωαρίωνΗ ανακάλυψη μιας πρωτεΐνης που ελέγχει την κινητικότητα της ουράς του σπερματοζωαρίου, είναι πολύ πιθανό ότι θα οδηγήσει στην κατασκευή ενός αντισυλληπτικού χαπιού, το οποίο θα λαμβάνεται λίγο πριν ή μετά από την ερωτική επαφή, είτε από τον άνδρα, είτε από τη γυναίκα, απαλλάσσοντας τις τελευταίες από τις παρενέργειες των κλασσικών αντισυλληπτικών, που βασίζονται σε ορμόνες. Η πρωτεΐνη αυτή, με την ονομασία CatSper, υπάρχει μόνο στην ουρά του σπερματοζωαρίου, με αποτέλεσμα το φάρμακο που θα αναστέλλει τη δράση της, να έχει μόνο τοπική δράση.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Howard Hughes Medical Institute και του Harvard Medical School οι οποίοι ανακάλυψαν την πρωτεΐνη, ο ρόλος της είναι καθοριστικός στην διαδικασία γονιμοποίησης του ωαρίου.

Τα σπερματοζωάρια, με συνεχείς κινήσεις της ουράς τους, προσεγγίζουν διαμέσου των σαλπίγγων το ωάριο και διαπερνούν την εξωτερική μεμβράνη του, ώστε να πραγματοποιηθεί γονιμοποίηση. Με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικής οι ερευνητές ανέστειλαν την παραγωγή της συγκεκριμένης πρωτεΐνης σε ποντίκια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ικανότητα αναπαραγωγής, λόγω της μειωμένης κινητικότητας των σπερματοζωαρίων τους.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες όταν διαπίστωσαν ότι με την αφαίρεση της εξωτερικής μεμβράνης του ωαρίου, έγινε δυνατή η γονιμοποίησή του.

Ο Δρ David Clapham που συμμετείχε στην έρευνα θεωρεί ότι η κατασκευή ενός φαρμάκου που θα μπλοκάρει την CatSper είναι εφικτή. Το φάρμακο αυτό θα έχει το πλεονέκτημα ότι θα είναι ασφαλέστερο από τα παραδοσιακά αντισυλληπτικά που χρησιμοποιούν σήμερα οι γυναίκες, τα οποία πρέπει να παίρνουν καθημερινά και η δράση τους βασίζεται σε ορμόνες.

Θεωρητικά το νέο αυτό φάρμακο θα μπορεί να ληφθεί είτε από τον άνδρα είτε από τη γυναίκα λίγο πριν ή μετά τη σεξουαλική επαφή.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.