Χωρίς ορθοπεδικά υλικά το Κ.Α.Τ. και άλλα 9 Νοσοκομεία από τις 7 Μαΐου

Χωρίς ορθοπεδικά υλικά θα μείνουν από τις 7 Μαΐου 10 Νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και το ΚΑΤ, καθώς οι εταιρείες – μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.), θα αποσύρουν όλες τις δωρεάν παρακαταθήκες εργαλείων και εμφυτευσίμων υλικών τους.

Οι εταιρείες διαμαρτύρονται, καθώς οι προμηθευτές, τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν μείνει απλήρωτοι από τα συγκεκριμένα Νοσοκομεία, τα οποία καθυστερούν τις πληρωμές έως 24 μήνες.

Παράλληλα, οι προμηθευτές έχουν καταστήσει απόλυτα σαφές στα εν λόγω Νοσοκομεία, ότι δεν πρόκειται να τα προμηθεύσουν πλέον, αν αυτά δεν τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους σύμφωνα με το Νόμο 2469/97, που επιβάλλει την εξόφλησή τους εντός 3 μηνών.

Τα 10 πρώτα Νοσοκομεία, προς τα οποία ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ. έχει ήδη στείλει εξώδικο από τις 6 Απριλίου 2001, είναι: Κ.Α.Τ. Κηφισιάς, Γενικό Κρατικό Αθηνών, Γενικό Κρατικό Νικαίας, Αγία Ολγα Ν. Ιωνίας, Πανεπιστημιακό Πατρών, ’γιος Ανδρέας Πατρών, Χατζηκώστα Ιωαννίνων, Βενιζέλειο Ηρακλείου, Νοσοκομείο Καλαμάτας και Νοσοκομείο Αγρινίου. Σε δεύτερη φάση, η απόσυρση θα γενικευθεί σε όλα τα Νοσοκομεία, που καθυστερούν την εξόφληση των οφειλών τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι οι εταιρείες – μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ., καλούνται κάθε μήνα να πληρώσουν τον ΦΠΑ στο κράτος (χωρίς να τον έχουν ακόμη εισπράξει από το Δημόσιο – πελάτη), τον φόρο εισοδήματος για εισόδημα που δεν έχει ακόμη εισπραχθεί, τις καθυστερούμενες οφειλές στους ξένους οίκους, τις δόσεις και τόκους δανείων στις τράπεζες και τους μισθούς στους 1.000 και πλέον εργαζόμενους του κλάδου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση