ανεβασμενες τιμες συκωτιου | Εχινοκοκκος ηπαρ | πονοσ στη μυτη | πνευμονια χωρις πυρετο

Οι γυναίκες το ίδιο σκληρές με τους άνδρεςΟι γυναίκες, αν και εμφανίζουν πιο συχνά κατάθλιψη, δεν εκτίθενται σε πιο πολύ άγχος στην ζωή τους από τους άνδρες και δεν παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία ως προς αυτό το άγχος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μεγάλης έρευνας που έγινε από το Ιδρυμα της Ψυχιατρικής Γενετικής και Συμπεριφοράς, της Βιρτζίνια και το οποίο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Απριλίου του 'American Journal of Psychiatry'.

Οι ερευνητές εξέτασαν για διάστημα 10 χρόνων, περισσότερα από 5.000 ζεύγη διδύμων. Στο διάστημα αυτό, τους υπέβαλαν 4 φορές σε ερωτηματολόγια, τα οποία διερευνούσαν τα ερεθίσματα που προκαλούσαν άγχος στην ζωή τους, καθώς και το πόσες φορές αισθάνθηκαν κατάθλιψη.

Σύμφωνα με το Δρ Kenneth S. Kendler, υπεύθυνο της έρευνας, οι γυναίκες εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης πιο συχνά από τους άνδρες και ότι ο πιο σημαντικός αιτιολογικός παράγοντας και στους άνδρες και στις γυναίκες είναι τα αγχογόνα ερεθίσματα.

Η έρευνα έδειξε ωστόσο, ότι η ποιότητα των ερεθισμάτων που προκαλούν στρες, διαφέρει ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες: Οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να αισθανθούν κατάθλιψη για προβλήματα σχετικά με τη δουλειά τους ή με κάποιο διαζύγιο ή χωρισμό, ενώ οι γυναίκες σχετικά με τα προβλήματα που αφορούν αγαπημένα πρόσωπα.

Δεν διεπιστώθηκε στη μελέτη, προδιάθεση και ευαισθησία των γυναικών για την εμφάνιση κατάθλιψης. Αυτό ώθησε τον Δρ Kendler στο συμπέρασμα ότι 'τα αίτια της μεγαλύτερης επίπτωσης της κατάθλιψης στις γυναίκες, θα πρέπει να αναζητηθούν στα πεδία της βιολογίας και της γενετικής και όχι στο περιβάλλον'.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.