Η σωστή διατροφή προστατεύει από τον καρκίνο

Λαχανικά, φρούτα, λάδι, όσπρια και δημητριακά μπορεί να αποτελέσουν ασπίδα κατά του καρκίνου, ενώ η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος δεν αποτελεί την καλύτερη διατροφική λύση, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο ακαδημαϊκός και καθηγητής κ. Τριχόπουλος σε ομιλία του σε διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Τριχόπουλος, ενώ η επίπτωση των καρδιαγγειακών και λοιμωδών μειώνεται παγκοσμίως, δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο με τον καρκίνο, ο οποίος προσβάλει ένα στους τρεις ανθρώπους και αποδεικνύεται θανατηφόρος για έναν στους έξι.

Ο κ. Τριχόπουλος τέλος επεσήμανε ότι το κάπνισμα, διάφοροι ιοί και μικρόβια, έχει αποδειχτεί ότι ευθύνονται για την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, του ήπατος και του στομάχου και τόνισε ιδιαίτερα την χρησιμότητα της μαστογραφίας και του τεστ Παπανικολάου στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και της μήτρας.

Διαβάστε επίσης


Μη χάσετε καμμία δημοσίευση!

Γραφτείτε στο NewsLetter του Care


Τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα