Η σωστή διατροφή προστατεύει από τον καρκίνο

Λαχανικά, φρούτα, λάδι, όσπρια και δημητριακά μπορεί να αποτελέσουν ασπίδα κατά του καρκίνου, ενώ η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος δεν αποτελεί την καλύτερη διατροφική λύση, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο ακαδημαϊκός και καθηγητής κ. Τριχόπουλος σε ομιλία του σε διοικητικούς υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Τριχόπουλος, ενώ η επίπτωση των καρδιαγγειακών και λοιμωδών μειώνεται παγκοσμίως, δεν παρατηρείται κάτι τέτοιο με τον καρκίνο, ο οποίος προσβάλει ένα στους τρεις ανθρώπους και αποδεικνύεται θανατηφόρος για έναν στους έξι.

Ο κ. Τριχόπουλος τέλος επεσήμανε ότι το κάπνισμα, διάφοροι ιοί και μικρόβια, έχει αποδειχτεί ότι ευθύνονται για την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, του ήπατος και του στομάχου και τόνισε ιδιαίτερα την χρησιμότητα της μαστογραφίας και του τεστ Παπανικολάου στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και της μήτρας.

Διαβάστε επίσης