ιογενης επιπεφυκιτιδα | ελκος συμπτωματα | βαγοτονία | βαξιγριπ | αιτιες πυλαιας υπερτασης

Κληρονομικότητα και καρκίνος του εντέρουΠερίπου το 1/3 όλων των καρκίνων του εντέρου θα μπορούσαν να κληρονομούνται. Το "Cancer Research Campaign (CRC)" βρήκε ότι το 30% των ανθρώπων με καρκίνο έχει συγγενές πρόβλημα, που μπορεί να διορθωθεί με γονιδιακή θεραπεία, σε αντίθεση με το αντίστοιχο ποσοστό στο γενικό πληθυσμό, το οποίο είναι μόλις 9%.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην αναγνώριση των ανθρώπων που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο και να βελτιώσει τις πιθανότητες για πρώιμη διάγνωση και θεραπεία.

Η ερευνητική ομάδα, που έχει σαν έδρα της το Ινστιτούτο Paterson στο Νοσοκομείο Christie στο Manchester, πήρε δείγματα αίματος από 66 υγιείς ανθρώπους και 37 με καρκίνο του εντέρου. Εξέθεσαν τα κύτταρα αίματος σε ραδιενέργεια και παρατήρησαν πόσο καλά ανταποκρίθηκαν αυτά τα κύτταρα.

Βρήκαν ότι τα κύτταρα από τους υγιείς ανθρώπους ανταποκρίθηκαν καλά και διόρθωσαν τις βλάβες που προκλήθηκαν από τη ραδιενέργεια. Αντίθετα τα κύτταρα που προέρχονταν από τους ασθενείς με καρκίνο, δεν κατόρθωσαν να ανανήψουν.

Ο καρκίνος εμφανίζεται μετά από γονιδιακή μετατροπή, η οποία επιτρέπει στα κύτταρα να διαιρούνται εκτός ελέγχου και να σχηματίζουν τελικά όγκους.

Ο Δρ. David Scott, που διηύθυνε την έρευνα, είπε ότι το αποτέλεσμα της έρευνας, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν πληροφορία για την αναγνώριση και τη θεραπεία των ανθρώπων σε κίνδυνο. Αυτό θα οδηγούσε στον τακτικό έλεγχο αυτών των ανθρώπων και στην πρόωρη αναγνώριση της εμφάνισης του καρκίνου.

Ο καρκίνος του εντέρου είναι ο τρίτος κατά σειρά συχνότητας στην Αγγλία και ο 2ος σε επίπτωση θανάτων. Παρόμοια ευρήματα βρήκε η ομάδα του δρ. Scott για τον καρκίνο του μαστού.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο "British Journal of Cancer".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.