εχω πιεση 15 με 10 | συμπτωματα βουλωμενα πνευμονια | πλευριτιδα ορισμος | σπυρι στο χειλος του κολπου

Αντιλόπη υπεύθυνη για τη νόσο των τρελών αγελάδωνΗ ασθένεια των τρελών αγελάδων είναι πολύ πιθανό να διαδόθηκε στη Βρετανία από μια αντιλόπη, δήλωσε νεοζηλανδός επιστήμονας που ασχολείται με το θέμα αυτό. Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε η επιδημία μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες χώρες, παρά τις απαγορεύσεις που ισχύουν.

Ο Ρότζερ Μόρις, καθηγητής Υγείας των Ζώων στο πανεπιστήμιο του Βόρειου Πάλμερστον, τόνισε πως το μολυσμένο ζώο εισήχθη στη Βρετανία στα μέσα της δεκαετίας του '70 από τους ιδιοκτήτες ενός πάρκου για σαφάρι σε νοτιοδυτική περιοχή της χώρας. Ο ίδιος υποστηρίζει πως το άρρωστο ζώο κατέληξε στην τροφική αλυσίδα όταν έγινε τροφή για άλλα ζώα που με τη σειρά τους μόλυναν περισσότερα.

"Υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει η επιδημία και σε άλλες χώρες γιατί συνεχώς γίνονται μετακινήσεις ζώων σε όλον τον κόσμο", επισημαίνει ο Μόρις και απορρίπτει τους ισχυρισμούς ερευνητών που θεωρούν ότι η Σπογγώδης Εγκεφαλοπάθεια των Βοοειδών (BSE) είναι πιθανό να οφείλεται σε γονιδιακή μετάλλαξη ή να προκλήθηκε από πρόβατα που είχαν προσβληθεί από θανατηφόρα ασθένεια.

"Εξετάζω 30-35 εξηγήσεις για την ΒSE για μια έρευνα που ετοιμάζω. Από όλες τις εξηγήσεις, πιστεύω ότι τα μολυσμένα ζώα, πολύ πιθανόν η συγκεκριμένη αντιλόπη, ευθύνονται για την ασθένεια", διευκρίνισε ο Δρ Μόρις.

Τέλος, ο νεοζηλανδός επιστήμονας τόνισε ότι τα λιοντάρια που τρώνε αντιλόπες είναι πιθανό να προσβληθούν από τη νόσο. Ανέφερε μάλιστα την περίπτωση ενός λιονταριού στο ζωολογικό κήπο του Νιουκέι, στη νοτιοδυτική Αγγλία που αποδείχτηκε ότι είχε προσβληθεί από μια λανθάνουσα μορφή BSE.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.