διαφραγματοκήλη διατροφή | λοιμωξη | στηθάγχη prinzmetal | μεσογειακη αναιμια στιγμα

Προσοχή στη χρήση Βιοτεχνολογίας στη ΓεωργίαΤις μεγάλες αλλαγές που υφίσταται η Ελληνική Γεωργία προκειμένου να προσαρμοστεί στο νέο αγροτοδιατροφικό μοντέλο και την ουσιαστική συμβολή της έρευνας και της τεχνολογίας επεσήμανε ο Υφυπουργός Γεωργίας κ. Β. Αργύρης σε ομιλία του, στην ημερίδας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων με θέμα: 'Η βιοτεχνολογία στη Γεωργία'.

Οπως τόνισε ο κ. Αργύρης οι διατροφικές κρίσεις και η αλόγιστη χρήση της βιοτεχνολογίας δημιουργούν κλίμα δυσπιστίας στην κοινωνία, γι’αυτό 'οι εξελίξεις της βιοτεχνολογίας πρέπει να τεκμηριώνονται αντίστοιχα σε ό,τι αφορά το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια ανέλυσε το θέμα που προέκυψε με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ), αλλά και την αντίδραση του Υπουργείου Γεωργίας έπειτα από συνεργασία με τους ειδικούς του τομέα.

Συγκεκριμένα το νέο κανονιστικό πλαίσιο που είναι πρωτοπόρο στην Ε.Ε., θα καθορίζει τις ελεγκτικές διαδικασίες δειγματοληψίες & κυρώσεις, σχετικά με τις προσμίξεις ΓΤΟ σε συμβατικούς σπόρους.

Θα δημιουργηθεί Εθνικό Συμβούλιο Βιοτεχνολογίας για τα αγροτικά προϊόντα (σε νομοπαρασκευαστικό στάδιο), με τον ρόλο συμβούλου του Υπουργείου Γεωργίας στο οποίο θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.