ποσες θερμιδες εχει 1 κιλο | para plus spray αγορα | αιδιο γυναικας ανατομια | φυσημα καρδιας και καπνισμα

Αρνητική πρωτιά της Στερεάς Ελλάδας στα τροχαίαH Στερεά Ελλάδα είναι η περιοχή στην Ευρώπη με τους περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο αυτοκινήτων, ενώ η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη συχνότητα τροχαίων δυστυχημάτων στην ΕΕ. Αυτές οι ευρωπαϊκές πρωτιές που δεν κολακεύουν τη χώρα μας, είναι τα συμπεράσματα της κοινοτικής στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία του 1998, στην Ελλάδα αντιστοιχούν 212 τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο ανθρώπους, αριθμός που είναι πολύ μεγαλύτερος από τη δεύτερη στη λίστα Πορτογαλία, που ακολουθεί με 187 και σχεδόν τετραπλάσιος από την Μεγ. Βρετανία, η οποία είναι τελευταία στη λίστα. Μάλιστα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, μόνον στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία παρουσιάστηκε αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων την τελευταία δεκαετία.

Εκτός όμως από τον αριθμό των τροχαίων, στην Ελλάδα ανήκει και η πρωτιά που αφορά στον αριθμό των νεκρών από τροχαία. Έτσι, η Στερεά Ελλάδα παίρνει τον τίτλο της πιο επικίνδυνης περιοχής για οδήγηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφού σε κάθε εκατομμύριο αυτοκινήτων, αντιστοιχούν περίπου 2.600 θάνατοι.

Από την Ελλάδα η μεγαλύτερη μείωση στους νεκρούς από τροχαία, παρουσιάστηκε στην Πελοπόννησο (-15%) και η μεγαλύτερη αύξηση στη Δυτική Μακεδονία (+45%). Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των αυτοκινήτων στην Ελλάδα σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 1988 και 1998 (αύξηση 77%).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.