βαρυστομαχια | πυον στα κοπρανα | τρασαμινασες | ρευματικος πυρετος | επιπεφυκότας που βρισκεται

Καρκίνος του πνεύμονα: Θλιβερή πρωτιά για τις ΕλληνίδεςΟ ρυθμός αύξησης του καρκίνου του πνεύμονα εξ’ αιτίας του καπνίσματος στις γυναίκες κόβει την ανάσα, καθώς οι Ελληνίδες είναι πρώτες πλέον σε συχνότητα καρκίνου του πνεύμονα στην Ευρώπη, ενώ ακόμη και άνδρες καπνιστές κάτω των 45 ετών, εμφανίζουν πλέον τη νόσο στη χώρα μας, διαπίστωση που κάνει τους ειδικούς να μιλούν για ανεξέλεγκτη αύξηση των νέων κρουσμάτων τα προσεχή χρόνια.

Οπως επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Μπεχράκης, καθηγητής πνευμονολογίας , το 50% είναι μια αύξηση που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 30 χρόνια και φυσικά εκφράζει τη διάδοση του νοσήματος στον γυναικείο πληθυσμό. Η ισότητα άρχισε από το τσιγάρο και κατέληξε στον καρκίνο.

Η αύξηση των νέων κρουσμάτων μπορεί έμμεσα να αποδοθεί λένε Ελληνες και ξένοι ερευνητές και στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Η μεγάλη συγκέντρωση αιωρουμένων σωματιδίων φαίνεται ότι αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα ιδίως όσοι ζουν στις μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη επιβάρυνση της ατμόσφαιρας παρατηρείται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα, το Ηράκλειο και Λάρισα. Γεγονός που φαίνεται να συμβάλει και σε άλλες αναπνευστικές παθήσεις όπως το άσθμα.

Οπως τόνισε η κυρία Νίνα Μαγγίνα πνευμονολόγος, τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι τα οχήματα αποτελούν την κύρια πηγή των ρύπων. Τους βλέπουμε πιο συχνά στην ατμόσφαιρα και τους ονομάζουμε φωτοχημικούς ρύπους. Τις ημέρες που είναι σε έξαρση αυξάνονται οι εισαγωγές των παιδιών με άσθμα στα νοσοκομεία.

Παρ' ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η ρύπανση στην Αθήνα μπορεί ακόμη και να προκαλεί άσθμα , οι γιατροί παρακολουθούν το θέμα και λένε ότι σίγουρα επιδεινώνει την κατάσταση σε ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιο άσθμα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.