αγχος και συχνοουρια | διαβαλκανικο μαγνητικος τομογραφος | τσίπουρο θερμίδες | οπτικη οξυτητα | ηωσινοφιλια

ΧΥΛΟΘΩΡΑΚΑΣ


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι η συλλογή λέμφου στην κοιλότητα του υπεζωκότα.

Η λέμφος εισέρχεται στην κοιλότητα του υπεζωκότα μέσω του θωρακικού πόρου σαν αποτέλεσμα κάκωσης του πόρου ή απόφραξής του από κακόηθες νεόπλασμα του πνεύμονα και του μεσοθωρακίου. Η κλινική εξέταση και τα ακτινολογικά ευρήματα είναι αυτά που παρατηρούνται σε οποιαδήποτε υπεζωκοτική συλλογή. Η παρακέντηση του υπεζωκότα καταδεικνύει την παρουσία γαλακτώδους λευκωπού υγρού. Η θεραπεία συνίσταται στην παροχέτευση της λέμφου και την αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς νόσου. Σε αποτυχία της συντηρητικής αντιμετώπισης μπορεί να επιχειρηθεί χειρουργική απολίνωση (σύγκλειση) του θωρακικού πόρου.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.