Οχι στον αποκλεισμό των ατόμων με ψυχικά προβλήματα

Την ανάγκη αφύπνισης όλων των πολιτών και την ευαισθητοποίησή τους , προκειμένου οι άνθρωποι με ψυχικά προβλήματα να επανενταχθούν και να αποασυλοποιηθούν, επεσήμανε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Παπαδόπουλος, σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλος υπέγραψε τη Διακήρυξη για το Ετος Ψυχικής Υγείας, ενώ ο καθηγητής Ψυχιατρικής κ. Κ. Στεφανής τόνισε ότι ήρθε η ώρα και για τη χώρα μας, η κοινωνία να τινάξει από πάνω της κάθε προκατάληψη γύρω από τους ανθρώπους που βασανίζονται από ψυχικά νοσήματα και να τους στηρίξει, καθώς είναι το μόνο που χρειάζονται για να επανενταχθούν σε μία ισότιμη κοινωνία πολιτών.

Στο προαύλιο της Παλαιάς Βουλής είχε οργανωθεί μια μικρή έκθεση έργων ζωγραφικής που δημιούργησαν άνθρωποι με ψυχικές διαταραχές. Την έκθεση επισκέφθηκε πριν από την εκδήλωση και η σύζυγος του πρωθυπουργού κ. Δάφνη Σημίτη, ο κ. Ζιλ Ντασέν και πολλοί άλλοι άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης που κατέκλυσαν την αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση