βοτανο σοβαρης καταθλιψης | μυολογια ποδιου τετρακέφαλου | αποβολη εμβρυου τις πρωτες μερες | diatroxantirio

ΑΙΜΟΘΩΡΑΚΑΣ


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Είναι η συλλογή αιμορραγικού υγρού στην υπεζωκοτική κοιλότητα.

Αίτια

Ο αιμοθώρακας οφείλεται σε θλαστικά ή διατιτραίνοντα τραύματα του θώρακα που προκαλούνται από άμεση πλήξη, κάταγμα πλευρών ή κλειστή βιοψία του υπεζωκότα. Ο αυτόματος πνευμοθώρακας είναι δυνατό να επιπλακεί από αιμορραγία μικρής έκτασης κατάσταση που αναφέρεται ως αιμοπνευμοθώρακας.

Συμπτώματα

Τα κυριότερο σύμπτωμα είναι ο πλευριτικός πόνος. Σε μεγάλη απώλεια αίματος εντός της υπεζωκοτικής κοιλότητας είναι δυνατό να εμφανισθούν συμπτώματα και σημεία αιμοδυναμικής αστάθειας (shock) ή δύσπνοια λόγω του περιορισμού της έκπτυξης των πνευμόνων.

Κλινική εξέταση - εργαστηριακά ευρήματα

Η ακρόαση των πνευμόνων καταδεικνύει ελάττωση του αναπνευστικού ψιθυρίσματος στην περιοχή που βρίσκεται το αιμορραγικό υγρό. Η ακτινογραφία θώρακα είναι τυπική οποιασδήποτε υπεζωκοτικής συλλογής. Στην παρακέντηση του θώρακα διαπιστώνεται η παρουσία αιμορραγικού υγρού.

Θεραπεία

Η θεραπεία αποσκοπεί στην παροχέτευση της υπεζωκοτικής κοιλότητας. Η χειρουργική επέμβαση (θωρακοτομή) επιφυλάσσεται για τις περιπτώσεις σημαντικής μη ελεγχόμενης αιμορραγίας ή προκειμένου να θεραπευθούν επιπλοκές της νόσου.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.