δυσπνοια | καταγμα κροταφικου οστου | αντιδραση μαντου | περιαρθριτιδα | egxeirisi βουβωνοκήλης | λοιμωξη λαρυγγα

Η Greenpeace προειδοποιεί για το μεταλλαγμένο βαμβάκιΗ Greenpeace, σε μια ύστατη προσπάθεια να σταματήσει την καλλιέργεια μεταλλαγμένου βαμβακιού, προειδοποιεί το υπουργείο Γεωργίας, τις εταιρείες εμπορίας σπόρων και τους παραγωγούς, να μην προχωρήσουν στην εμπορία και καλλιέργεια σπόρων βαμβακιού φετινής εισαγωγής, πριν από την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργαστηριακών αναλύσεων.

Σε σχετικό δελτίο τύπου που μας απέστειλε η Greenpeace, αναφέρεται ότι οι σπόροι βαμβακιού θα πρέπει να συνοδεύονται από έγγραφη δέσμευση του εισαγωγέα ότι αναλαμβάνει την πλήρη αποζημίωση του παραγωγού, σε περίπτωση επιμόλυνσης με μεταλλαγμένους σπόρους.

Ηδη κυκλοφορούν στην αγορά σπόροι φετινής παραγωγής οι οποίοι συνοδεύονται από αμφίβολης ποιότητας πιστοποιητικά και για τους οποίους, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργαστηρικές αναλύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το βαμβάκι αποτελεί το πιο σημαντικό εθνικό αγροτικό προϊόν. Η καλλιέργειά του απασχολεί περί τις 150.000 οικογένειες και ξεπερνά σε έκταση τα 4.000.000 στρέμματα. Η Ελλάδα είναι μέσα στους 10 μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο και πρώτη στην Ευρώπη.

Μετά το περσινό σκάνδαλο με το μεταλλαγμένο βαμβάκι, η Ευρωπαϊκή και η Ελληνική νομοθεσία διευκρίνησαν ότι δεν υπάρχει αποδεκτό όριο επιμόλυνσης των σπόρων, για τα μη εγκεκριμένα μεταλλαγμένα προϊόντα, όπως το βαμβάκι.

Η Greenpeace θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να ερευνά το θέμα. Ηδη, δείγματα σπόρων βαμβακιού έχουν σταλεί προς ανάλυση για λογαριασαμό της Greenpeace. Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός των ημερών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.