Περισσότερο φαγητό, λιγότερα κιλά

Τρώνε 40% περισσότερο φαγητό αλλά ζυγίζουν 10-15% λιγότερο. Πρόκειται για ποντίκια τα οποία, λόγω έλλειψης κάποιου ενζύμου που ρυθμίζει το μεταβολισμό του λίπους (ACC2), έχουν πολύ μικρότερο ποσοστό σωματικού λίπους. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής δημοσιεύονται στο τεύχος Μαρτίου του επιστημονικού περιοδικού Science.

Ερευνητές από το Baylor College of Medicine στο Χιούστον των ΗΠΑ, δημιούργησαν τα ποντίκια αυτά, με τη μέθοδο της γενετικής μηχανικής. Η έλλειψη του ACC2 ενζύμου, τους δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύουν την ενέργεια σε σωματικό λίπος, κατά 50% λιγότερο, σε σύγκριση με τα φυσιολογικά ποντίκια.

Η έρευνα αυτή θα μπορούσε μελλοντικά να εφαρμοστεί και σε ανθρώπους και να αναπτυχθούν νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας, μιας νόσου που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πάντως μέχρι στιγμής η μόνη επιστημονικά αποδεκτή αλλά και πλέον αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, είναι η μείωση της ενεργειακής πρόσληψης (δίατα) με παράλληλη αύξηση της ενεργειακής κατανάλωσης (αύξηση σωματικής άσκησης).

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση