διαιτα για ευερεθιστο εντερο | ντισετελ | απονευρωση | διαταραχες παχεος εντερου

Περισσότερο φαγητό, λιγότερα κιλάΤρώνε 40% περισσότερο φαγητό αλλά ζυγίζουν 10-15% λιγότερο. Πρόκειται για ποντίκια τα οποία, λόγω έλλειψης κάποιου ενζύμου που ρυθμίζει το μεταβολισμό του λίπους (ACC2), έχουν πολύ μικρότερο ποσοστό σωματικού λίπους. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής δημοσιεύονται στο τεύχος Μαρτίου του επιστημονικού περιοδικού Science.

Ερευνητές από το Baylor College of Medicine στο Χιούστον των ΗΠΑ, δημιούργησαν τα ποντίκια αυτά, με τη μέθοδο της γενετικής μηχανικής. Η έλλειψη του ACC2 ενζύμου, τους δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύουν την ενέργεια σε σωματικό λίπος, κατά 50% λιγότερο, σε σύγκριση με τα φυσιολογικά ποντίκια.

Η έρευνα αυτή θα μπορούσε μελλοντικά να εφαρμοστεί και σε ανθρώπους και να αναπτυχθούν νέα φάρμακα κατά της παχυσαρκίας, μιας νόσου που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Πάντως μέχρι στιγμής η μόνη επιστημονικά αποδεκτή αλλά και πλέον αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, είναι η μείωση της ενεργειακής πρόσληψης (δίατα) με παράλληλη αύξηση της ενεργειακής κατανάλωσης (αύξηση σωματικής άσκησης).

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.