πονοσ στο εντερο | μεσημβρινοι βελονισμου | γονοκοκκικη ουρηθριτιδα | αντισωματα rubella igg

FAO: Ο αφθώδης πρόβλημα των πλουσίων χωρώνΟ αφθώδης πυρετός είναι πρόβλημα των πλούσιων χωρών γιατί υιοθέτησαν έναν πολύ άκαμπτο τρόπο για να χειριστούν αυτήν την εξαιρετικά μεταδοτική νόσο, δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) κ. Ζακ Ντιούφ.

Ο κ. Ντιούφ επεσήμανε πως ο αφθώδης πυρετός δεν αποτελεί πρόβλημα για τις φτωχές χώρες, οι οποίες εμβολιάζουν τα ζώα τους.

"Οι πλούσιες χώρες για να χειριστούν τη νόσο θέσπισαν πολύ αυστηρά μέτρα. Είπαν: "Δεν θέλουμε στο κρέας ούτε ίχνη αντισωμάτων της νόσου. Οι φτωχές χώρες δεν έχουν αυτήν την πολυτέλεια", είπε ο ίδιος.

Ο γενικός διευθυντής του FAO είπε πως μια πιθανή έναρξη εμβολιασμών κατά του αφθώδους πυρετού στην Ευρώπη θα δημιουργήσει πρόβλημα στο εμπόριο λόγω των αυστηρών νόμων που έχουν υιοθετήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και η Ιαπωνία.

Οι χώρες που εμβολιάζουν τα ζώα τους κατά της νόσου χάνουν αυτομάτως το καθεστώς της ελεύθερης από ασθένειες χώρας στις διεθνείς αγορές, με συνέπεια να έχουν κατακόρυφη πτώση στις εξαγωγές, αφού οι εμπορικοί εταίροι τους αρνούνται να εισάγουν προϊόντα από τις χώρες αυτές.

Ο κ. Ντιούφ υποστήριξε πως η απόφαση πολλών κρατών-μελών της ΕΕ να σταματήσουν τους εμβολιασμούς ήταν ένα είδος οικονομικού στοιχήματος και υπογράμμισε πως είναι δύσκολο να κερδίζεις πάντα όταν ακολουθείς μια "δημοσιονομική λογική".

Οι χώρες που υιοθέτησαν το σύστημα αυτό δεν μπορούν να εμβολιάζουν τα ζώα. Το σύστημα είναι λογικό. Από τη στιγμή που αρχίζεις τους εμβολιασμούς δεν μπορείς να πουλήσεις", κατέληξε ο ίδιος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.