Εισαγγελική παρέμβαση για το εισαγόμενο κρέας

Τη διενέργεια ελέγχων στην αγορά της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνωστοποιείται στο καταναλωτικό κοινό ο τόπος προέλευσης των εισαγόμενων ποσοτήτων κρέατος, ζήτησε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ε. Ζαχαρής από την αρμόδια Διεύθυνση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Αφορμή της εισαγγελικής παρέμβασης ήταν η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας σύμφωνα με την οποία 45 τόνοι χοιρινού κρέατος ολλανδικής προέλευσης, που εισήχθησαν πρόσφατα στην Ελλάδα, δεσμεύτηκαν από τις αρμόδιες αρχές της Θεσσαλονίκης διότι υπήρχαν υπόνοιες ότι προέρχονταν από περιοχές της Ολλανδίας, όπου εμφανίστηκε αφθώδης πυρετός.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, κ. Μ. Πατίκας, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι, από τους 45 τόνους χοιρινού κράτος που δεσμεύτηκαν οι 14,5 τόνοι διαπιστώθηκε ότι δεν προέρχονταν από ύποπτες περιοχές της Ολλανδίας και γι’ αυτό διατέθηκαν στην αγορά της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υπόλοιποι 30,5 τόνοι κρέατος εστάλησαν πίσω στην Ολλανδία, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο κ. Ζαχαρής, πάντως, με την εντολή του ζητάει τη διενέργεια ελέγχων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι διατίθεται εισαγόμενο κρέας χωρίς να αναφέρεται η χώρα προέλευσης να γίνουν άμεσα κατασχέσεις ή δεσμεύσεις.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση