καισαρικη ορισμος | ιογενής λοίμωξη | κοκαλο σαγονιου μόλυνση | ιοί και μικρόβια | ανεμογκαστρι στις γυναικες

Εισαγγελική παρέμβαση για το εισαγόμενο κρέαςΤη διενέργεια ελέγχων στην αγορά της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί αν γνωστοποιείται στο καταναλωτικό κοινό ο τόπος προέλευσης των εισαγόμενων ποσοτήτων κρέατος, ζήτησε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ε. Ζαχαρής από την αρμόδια Διεύθυνση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Αφορμή της εισαγγελικής παρέμβασης ήταν η χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας σύμφωνα με την οποία 45 τόνοι χοιρινού κρέατος ολλανδικής προέλευσης, που εισήχθησαν πρόσφατα στην Ελλάδα, δεσμεύτηκαν από τις αρμόδιες αρχές της Θεσσαλονίκης διότι υπήρχαν υπόνοιες ότι προέρχονταν από περιοχές της Ολλανδίας, όπου εμφανίστηκε αφθώδης πυρετός.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, κ. Μ. Πατίκας, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι, από τους 45 τόνους χοιρινού κράτος που δεσμεύτηκαν οι 14,5 τόνοι διαπιστώθηκε ότι δεν προέρχονταν από ύποπτες περιοχές της Ολλανδίας και γι’ αυτό διατέθηκαν στην αγορά της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υπόλοιποι 30,5 τόνοι κρέατος εστάλησαν πίσω στην Ολλανδία, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο κ. Ζαχαρής, πάντως, με την εντολή του ζητάει τη διενέργεια ελέγχων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι διατίθεται εισαγόμενο κρέας χωρίς να αναφέρεται η χώρα προέλευσης να γίνουν άμεσα κατασχέσεις ή δεσμεύσεις.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.