εμβολιο πνευμονιοκοκκου παρενεργειες | προβληματα στο κολυμπι μετα απο εγκεφαλικο | λοιμωξη αναπνευστικου

Πρόοδος στη θεραπεία της ασταθούς στηθάγχηςΤη σημασία που έχει για τη θεραπεία της ασταθούς στηθάγχης η χορήγηση του συνδυασμού ασπιρίνης και κλοπιδογρέλης, μιας νέας αντιθρομβωτικής ουσίας, τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο καθηγητής Καρδιολογίας κ. Καρατζάς.

Η ασταθής στηθάγχη είναι μια κατάσταση κατά την οποία η στηθαγχική κρίση εμφανίζεται χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια επιβάρυνση της καρδιακής λειτουργίας όπως σωματική άσκηση ή στρες. Προκαλείται από ατελή θρόμβο ή από σπασμό στα στεφανιαία αγγεία και θεωρείται δε προάγγελος του εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Ο κ. Καρατζάς δίνοντας τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας "Cure", που διήρκησε έναν χρόνο και στην οποία συμμετείχαν 12.500 ασθενείς, υπογράμμισε τη σοβαρότητα της νόσου και την ανάγκη της σωστής θεραπείας της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 20.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία οφείλονται σε ασταθή στηθάγχη και μάλιστα, το 5-14% των ασθενών στους οποίους τίθεται η διάγνωση, πεθαίνουν μέσα στον πρώτο χρόνο. Ο λόγος είναι ότι μέχρι σήμερα, η θεραπεία της ασταθούς στηθάγχης καλύπτεται από ασάφεια.

Αυτό ήταν και το αντικείμενο της "Cure". Tα συμπεράσματα είναι εντυπωσιακά: σε σύγκριση με την ομάδα των ασθενών που έλαβε κάποιο εικονικό φάρμακο, υπήρξε μείωση κατά 21% της επίπτωσης εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων στους ασθενείς που έλαβαν συνδυασμό ασπιρίνης και κλοπιδογρέλης.

Η ασταθής στηθάγχη είναι μια κατάσταση κατά την οποία η στηθαγχική κρίση εμφανίζεται χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια επιβάρυνση της καρδιακής λειτουργίας από σωματική άσκηση ή στρες. Προκαλείται από ατελή θρόμβο ή από σπασμό στα στεφανιαία αγγεία και θεωρείται δε προάγγελος του εμφράγματος του μυοκαρδίου.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.