ακτινογραφια θωρακος τι δειχνει | ραχιτιδα συμπτωματα | αντιβιωση ωτιτιδα | xamilo oxigono

Σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση των σαρκωμάτωνΜεγάλες πρόοδοι έχουν γίνει κατά τα τελευταία 15 χρόνια σε όλους τους τομείς της ογκολογίας, ιδιαίτερα δε για τα σαρκώματα- χάρη στη δημιουργία ειδικών κέντρων και ομάδων- η πρόοδος υπήρξε θεαματική. Στην Ελλάδα παρουσιάζονται περίπου 250 νέα κρούσματα σαρκωμάτων κάθε χρόνο.

Τα σαρκώματα αποτελούν μια μικρή-ως προς τη συχνότητά τους- ομάδα νεοπλασμάτων με μεγάλη ανομοιογένεια. Εν τούτοις έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία δικαιολογούν την ομαδοποίησή τους, όπως: κοινή καταγωγή από το αρχέγονο μεσόδερμα, κοινή φυσική πορεία και μεγάλα ποσοστά ιάσεων μετά από έγκαιρη και σωστή θεραπεία, η οποία βασίζεται στην πλήρη συνεργασία πολυδύναμης ομάδας ειδικών.

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής του β΄ παθολογικού ογκολογικού τμήματος του αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» Κωνσταντίνος Δημητριάδης, με την ευκαιρία της πρώτης ημερίδας για τα σαρκώματα, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Πάλας» της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 15 Ιουνίου.

Την εκδήλωση, που έχει ως θέμα «Καινοτομίες στην αντιμετώπιση των σαρκωμάτων», οργανώνει το β΄ παθολογικό ογκολογικό τμήμα του «Θεαγενείου» νοσοκομείου σε συνεργασία με την παθολογική ογκολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης και την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας του Καρκίνου.

Η έγκαιρη διάγνωση των σαρκωμάτων, πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης, βασίζεται στη σωστή σκέψη του πρώτου γιατρού, που θα δει τον πάσχοντα, ώστε να ακολουθήσει η σωστή έρευνα, η οποία είναι:

α) ακτινοδιαγνωστική με σειρά εξετάσεων, όπως ακτινογραφίες-αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες,

β) χειρουργική με βιοψία της ύποπτης περιοχής και

γ) παθολογοανατομική για τη διευκρίνιση της νόσου (αν είναι καλοήθης ή κακοήθης όγκος).

Μετά τη διάγνωση και τον καθορισμό της έκτασης της νόσου η ριζική εξαίρεση του όγκου πολλές φορές οδηγεί και από μόνη της σε τέλεια ίαση. Στην Ελλάδα παρουσιάζονται περίπου 250 νέα κρούσματα σαρκωμάτων κάθε χρόνο.

Στην ημερίδα η γαλλική ομάδα σαρκωμάτων της EORTC θα παρουσιάσει τα νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση των σαρκωμάτων. Στόχος των οργανωτών είναι η εμπέδωση της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων ειδικών (χειρουργών, ορθοπαιδικών, παιδιάτρων, ακτινοθεραπευτών, παθολόγων ογκολόγων, παθολογοανατόμων και μοριακών βιολόγων) για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σαρκωμάτων.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.