φαρμακα για τη φλεβιτιδα | εχινοκοκκος | κακωση πλαγιου συνδεσμου | γαστρορραγία πρωτεσ βοηθειεσ

Στεφανιαία νόσος: ο έλεγχος πρέπει να ξεκινά από νωρίςΟι νέοι άνθρωποι που παρουσιάζουν σε μικρή ηλικία κάποιον από τους προδιαθεσικούς παράγοντες καρδιακής νόσου, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από αυτή, μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια. Οι δε άνδρες θα πρέπει να παρακολουθούν αυτές τις παραμέτρους από τα είκοσί τους χρόνια. Αυτό είναι το συμπέρασμα μεγάλης έρευνας που δημοσιεύθηκε στο εικοστό τεύχος του Annals of Internal Medicine, από την δρ Elena L. Navas-Nacher του Πανεπιστημίου Northwestern στο Chicago, στο Illinois.

Στην έρευνα που διήρκεσε είκοσι χρόνια, μετείχαν 11.000 άνδρες ηλικίας 18-39 ετών και περίπου 9.000 άνδρες μεταξύ 40 και 59. Μετρήθηκαν η αρτηριακή πίεση, τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, το βάρος και το κάπνισμα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας 455 άνδρες απεβίωσαν, εκ των οποίων το 1/3 (155) από καρδαγγειακή νόσο. Για κάθε αύξηση 40 mg/dL χοληστερόλης, οι νεαρότεροι άνδρες είχαν διπλάσια αύξηση του κινδύνου να πεθάνουν από καρδαγγειακή νόσο. Για τις υπόλοιπες παραμέτρους η συσχέτιση με την εμφάνιση θανάτου από καρδαγγειακή νόσο ήταν η ίδια και για τις δυο ομάδες.

"Τα ευρήματά μας συνηγορούν στο ότι ο έλεγχος των παραγόντων κινδύνου για τη στεφανιαία νόσο, θα πρέπει να ξεκινάει από τα είκοσι χρόνια του ανθρώπου. Η ύπαρξη θετικών παραγόντων σε αυτήν την ηλικία προδιαθέτει για θάνατο από καρδαγγειακή πάθηση", λένε οι ερευνητές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.