Ξεκινά τη λειτουργία του το νέο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Με τη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών, ξεκίνησε η πρώτη φάση μετεγκατάστασης από το παλαιό κτίριο στο νέο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, που θα λειτουργήσει στις αρχές Ιουλίου. Το νέο νοσοκομείο που κατασκευάστηκε στη θέση Δραγάνα, θα λειτουργεί ως Πανεπιστημιακό, αλλά θα έχει αναπτυγμένα όλα τα τμήματα του ΕΣΥ.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, το οποίο καλύπτει επιφάνεια 200 στρεμμάτων. Διαθέτει σύγχρονες προδιαγραφές, τόσο κατασκευαστικά όσο και από άποψη ιατρικού εξοπλισμού, ενώ είναι ένα νοσοκομείο προσδιορισμένο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ιατρικού τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ Αν. Μακεδονίας – Θράκης κ. Στράτος Χασάπης έως το τέλος καλοκαιριού θα λειτουργούν 400 κρεβάτια και σε πλήρη ανάπτυξη 630.

Ο κ. Χασάπης ανέφερε ότι από την πρώτη μέρα θα μπουν σε λειτουργία πρόσθετες υπηρεσίες που σήμερα δεν υπάρχουν στην περιοχή, όπως, μαγνητικού τομογράφου, στεφανιογράφου, ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες, με απώτερο στόχο σε μια πενταετία να μην υπάρχουν διακομιδές περιστατικών για καμιά ειδικότητα προς το κέντρο.

Οσον αφορά το προσωπικό που θα στελεχώσει το νοσοκομείο, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 200 εργαζομένων, ενώ από τον προϋπολογισμό του ΠΕΣΥ έχει δεσμευτεί ποσό για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση