τεστ μαντού | καρδιακα φτερουγισματα | ΑΣΘΜΑΤΙΚΗ ΒΡΟΧΙΤΙΔΑ | εμβολή αμνιακού υγρού | απονευρωση

Φάρμακο κατά του καρκίνου του μαστού βοηθά σε καρδιοπάθειεςΕνα φάρμακο που χορηγείται για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, μπορεί να βοηθήσει άνδρες με προβλήματα καρδιάς, ανακοίνωσαν αμερικανοί επιστήμονες. Σε μελέτη που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος της επιθεώρησης "Circulation" της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ενωσης, ερευνητές βρήκαν ότι το φάρμακο ταμοξιφένη μειώνει τη χοληστερόλη και βελτιώνει τη ροή του αίματος σε άνδρες που πάσχουν από στεφανιαία νόσο.

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ στην Αγγλία, μελέτησαν τις περιπτώσεις 31 ανδρών με την καρδιοπάθεια αυτή, που αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου στις πιο ανεπτυγμένες χώρες. Η ομάδα θεράπευσε 16 ασθενείς με στεφανιαία νόσο, χορηγώντας ταμοξιφένη επί 56 ημέρες και βρήκε ότι η καρδιά τους ανταποκρινόταν περισσότερο σε σχέση με πριν. Οι αρτηρίες τους μπορούσαν να διαστέλλονται όταν η ροή του αίματος αυξανόταν. Η διαστολή από 2,1% που ήταν στην αρχή της μελέτης έφθασε στο 7,5%, έπειτα από 28 ημέρες χορήγησης της ταμοξιφένης.

Ο Τζέιμς Μετκάλφε, ωστόσο, ένας από τους συντάκτες της μελέτης εκτιμά ότι το φάρμακο για το καρκίνο του μαστού δεν μπορεί να αποτελεί καθοριστική θεραπευτική αγωγή για τη στεφανιαία νόσο. "Παρότι η ταμοξιφένη δεν προκάλεσε παρενέργειες κατά τη διάρκεια της μελέτης, πρέπει να γίνει έρευνα μεγαλύτερης διάρκειας, ώστε να διαπιστωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα αυτής της αγωγής", σημειώνει ο αμερικανός επιστήμονας.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.