Ουρια | ομοιοπαθητικη και οφθαλμοπληγια | κοπρανα επιπλεουν | εμβολιο πνευμονιοκοκκου μωρα | ru 486 τιμη

Στο στόχαστρο οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξειςEνας στους δέκα ασθενείς, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη χώρα μας, εμφανίζει κάποια ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, δηλαδή λοίμωξη από μικρόβιο που μεταδόθηκε στο χώρο του νοσοκομείου. Σημαντικά είναι επίσης τα προβλήματα που δημιουργούνται, από την αντοχή που αναπτύσσουν τα μικρόβια απέναντι στα αντιβιοτικά εξαιτίας της αλόγιστης κατανάλωσής τους.

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν από τον πρόεδρο της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας κ. Ε. Παπαφράγκα, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, το οποίο θα γίνει από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου, στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα.

Στόχος του συνεδρίου είναι να ανταλλαχθούν απόψεις μεταξύ των επιστημόνων, ώστε να εφαρμοστούν πιο αυστηρές διαδικασίες απολύμανσης ιατρικών εργαλείων και όλων όσων εμπλέκονται στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις όπως οι νοσηλευτές, ώστε το πρόβλημα να περιοριστεί όσο είναι ακόμα νωρίς.

Οσο αφορά την αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά, έντονα προβληματίζει τους επιστήμονες, η τάση των Ελλήνων να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό αντιβιοτικά ακόμη και για απλές ιώσεις, με αποτέλεσμα τα αντιβιοτικά να είναι πλέον ανίσχυρα λόγω της κατάχρησής τους στην αντιμετώπιση νοσοκομειακών μικροβίων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.