στελεχία ένεση για δονια | σπασμοί εντέρου | απο τι προερχεται η ψωρα στα σκυλια | αποτοξινωση απο ηρωινη

Στο στόχαστρο οι καταλύτεςΟι εξατμίσεις των καταλυτικών αυτοκινήτων είναι αιτία γενικευμένης ρύπανσης στο κέντρο της Γρoιλανδίας, σύμφωνα με μελέτη του εργαστηρίου Παγετωνολογίας της Γκρενόμπλ, στην κεντροανατολική Γαλλία και της Σχολής Περιβαλλοντικών Επιστημών της Βενετίας. Αν οι εξατμίσεις από τα καταλυτικά επέδρασαν ευεργετικά στην ποιότητα της ατμόσφαιρας στις αστικές περιοχές, εντούτοις αντιπροσωπεύουν μια νέα μορφή γενικευμένης ρύπανσης, της οποίας δεν είμαστε ακόμη σε θέση να αξιολογήσουμε τους κινδύνους που απειλούν την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με τη μελέτη που θα δημοσιευτεί προσεχώς στην αμερικανική επιθεώρηση "Περιβαλλοντική Επιστήμη και Τεχνολογία". Η ομάδα του καθηγητή Κλοντ Μπουτρόν της Γκρενόμπλ και η ομάδα του καθηγητή Κάρλο Μπαρμπάντε, αφαίρεσαν μέρη από πάγο και χιόνι στη Γροιλανδία που δείχνουν ότι υπάρχει εκατονταπλάσια ποσότητα λευκόχρυσου, ρόδιου και παλλάδιου στο χιόνι που υπάρχει εκεί από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 σε σχέση με το χιόνι που χρονολογείται εδώ και 8.000 χρόνια.

Μετά από τις αναλύσεις, τα συμπεράσματα των ερευνητών δείχνουν ότι οι ασυνήθιστα υψηλές τιμές του λευκόχρυσου και το ρόδιου που βρέθηκαν στο χιόνι οφείλονται στις εξατμίσεις των καταλυτικών. Με στόχο να μειώσουν τις εκπομπές συστατικών όπως το μονοξείδιο του άνθρακα, οι εξατμίσεις των καταλυτικών μετατρέπουν αυτούς τους ρυπογόνους παράγοντες σε άζωτο, διοξείδιο του άνθρακα ή νερό με τη βοήθεια καταλυτών στους οποίες εμπεριέχεται σε διάφορες αναλογίες μεταλλικά στοιχεία όπως λευκόχρυσος, ρόδιον και παλλάδιον. Μεγάλες ποσότητες αυτών των μετάλλων απελευθερώνονται στο περιβάλλον. "Τις εντοπίσαμε στα φυτά που βρίσκονται στην άκρη των δρόμων ", δήλωσαν οι ερευνητές που προειδοποιούν για τον κίνδυνο να περάσουν τα μέταλλα αυτά στην τροφική αλυσίδα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.