έλλειψη βιτ. β1 | πάγκρεας καρκίνος συμπτώματα | δελτοειδης μυς | Διακοπή κύησης | ενδοδερμικη ενεση

Νέα στοιχεία για τη δυσλεξίαTμήματα του εγκεφάλου που είναι σημαντικά για την ανάγνωση, δε λειτουργούν κανονικά στους δυσλεκτικούς ανθρώπους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετατρέπουν τις εικόνες που προσλαμβάνουν από το διάβασμα σε κατανοητή γλώσσα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "Science".

Μάλιστα, ο κύριος ερευνητής, δρ Eraldo Paulescu, δεν διστάζει να προτρέψει σε αλλαγές στον προφορικό λόγο, σε εκείνες τις γλώσσες, όπου οι δυσλεκτικοί αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα.

Η δυσλεξία είναι η μαθησιακή δυσκολία κατά την οποία, ο άνθρωπος δεν μπορεί να μάθει να διαβάζει παρά το ικανοποιητικό επίπεδο εξυπνάδας και τις επαρκείς ευκαιρίες για μάθηση. Υπάρχει μειωμένη ικανότητα του εγκεφάλου να μετατρέψει τις εικόνες που λαμβάνει από τα αυτιά και τα μάτια σε μια κατανοητή γλώσσα.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στη συγκεκριμένη έρευνα, μια τεχνική "σάρωσης του σώματος" προκειμένου να καταγράψουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σε ενήλικες την ώρα που διάβαζαν.

Βρήκαν ότι άνθρωποι με δυσλεξία έχουν μικρότερη νευρική δραστηριότητα σε τμήματα του εγκεφάλου που είναι σημαντικά για το διάβασμα. Τα τμήματα αυτά βρίσκονται στον κροταφικό λοβό.

Στη σύγκριση των δυσλεκτικών από χώρα σε χώρα βρήκαν ότι οι ’γγλοι και Γάλλοι είναι σε χειρότερη μοίρα από τους άλλους γιατί η γλώσσα τους, έχει πολλούς διαφορετικούς τρόπους να προφέρει τους ίδιους ήχους, πράγμα που δεν ισχύει για παράδειγμα στην ιταλική γλώσσα.

Ο κεντρικός ερευνητής δρ Eraldo Paulescu, δε διστάζει να προτείνει μια μετατροπή της αγγλικής γλώσσας σε μια πιο εύκολη, από την άποψη των ήχων, μορφή. "Αυτό θα βοηθούσε πάρα πολύ στην ομαλή ένταξη των δυσλεκτικών" εξηγεί.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Βρετανικής Εταιρείας Δυσλεξίας ωστόσο, δήλωσε:" Η έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που πάντα υποστηρίζαμε - ότι ο δυσλεκτικός εγκέφαλος είναι διαφορετικός. Η αλλαγή της γλώσσας δεν είναι, ωστόσο, τόσο πρακτικός τρόπος βοήθειας, όσο είναι η κατανόηση του προβλήματος και η προσπάθεια επίλυσής του, μέσα από μια οργανωμένη κοινωνική προσπάθεια".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.