εγκυμοσυνη και φαρμακα | διαφορές λιποθυμίας συγκοπτικο | καρκινος στη μυτη | εγκυμοσυνη με κονδυλωματα

Aνησυχητική η κατάσταση της ψυχικής υγείας των ΕλλήνωνΙδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασαν για την κατάσταση της ψυχικής υγείας των Ελλήνων, ο υπουργός Υγείας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος και ο καθηγητής ψυχιατρικής κ. Κ. Στεφανής με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου, που φέτος θα είναι αφιερωμένη στην ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο ένας στους τρεις Ελληνες εκτιμάται ότι σε κάποια στιγμή της ζωής του θα εμφανίσει κάποιο ψυχικό πρόβλημα.

Στα ειδικά ιδρύματα νοσηλεύεται μόνο το 1% των ψυχικά πασχόντων, ποσοστό που αντικατοπτρίζει μόνο ένα πολύ μικρό μέρος του προβλήματος της ψυχικής υγείας στη χώρα μας.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το 25% των ασθενών που φθάνουν στις υπηρεσίες υγείας με σωματικά συμπτώματα ουσιαστικά αντιμετωπίζουν ένα καλά καλυμμένο ψυχικό πρόβλημα. Το πιο δυσάρεστο είναι ότι η διάγνωση γίνεται μόνο στους μισούς από αυτούς και τελικά μόνο το 50% ακολουθεί κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος ανακοίνωσε επίσης την ίδρυση της επιτροπής ψυχικής υγείας στην οποία θα συμμετέχουν 39 προσωπικότητες της πνευματικής, πολιτιστικής επιχειρηματικής, συνδικαλιστικής, πολιτικής και ακαδημαϊκής ζωής του τόπου καθώς και της εκκλησίας.

Η επιτροπή αυτή θα έχει ως στόχο να προάγει και να αναδεικνύει το θέμα της ψυχικής υγείας στην ελληνική κοινωνία και ενδεικτικά αναφέρεται ότι συμμετέχουν σ' αυτή ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο Ζιλ Ντασέν, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών Χρήστος Ιακώβου και άλλοι.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο καθηγητής Κώστας Στεφανής και στόχος της όπως ελέχθη είναι να βοηθήσει στην επανένταξη ανθρώπων με ψυχικά προβλήματα στην κοινωνία και κυρίως να πείσει την κοινωνία να τους δεχτεί.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η αποασυλοποίηση θα συνεχιστεί ανακοινώνοντας ότι από το Γ' ΚΠΣ 70 με 90 δις δρχ θα διατεθούν γι' αυτό το σκοπό.

Στην εκδήλωση αναφέρθηκε επίσης ότι στόχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι να μειωθεί ο χρόνος θεραπείας που ισχύει σήμερα για τις ψυχικές διαταραχές αλλά και το κενό που παρατηρείται ορισμένες φορές στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως κατάθλιψη, σχιζοφρένεια, Αλτσχάιμερ και άλλες.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.