οστα θωρακα | κροτωνες | θάλλιο | εμβολιο γριπης παρενεργειες | ακροαστικα θεραπεια | κροταφικη αρτηριτιδα

Ομιλούντα πακέτα τσιγάρωνΗ ΕΕ αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να αυξήσει τις προειδοποιήσεις στα πακέτα τσιγάρων και να επιβάλει τη χρησιμοποίηση εικόνων σχετικών με τα νοσήματα που συνδέονται με το κάπνισμα. Οι επιστήμονες σχεδιάζουν τώρα ένα πακέτο τσιγάρων το οποίο θα δίνει προφορικές οδηγίες υγείας κάθε φορά που ο καπνιστής θέλει να καπνίσει. Μια εμπορική εταιρεία όμως, που παρασκευάζει μηχανήματα για τη βιομηχανία τσιγάρων, φαίνεται ότι τους πρόλαβε.

Συγκεκριμένα, κατασκεύασε ένα ειδικό πακέτο τσιγάρων. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πακέτο αυτό περιέχει, μια σκληρή πλαστική ταινία που συνδέεται με την κορυφή του, με ένα μικροτσιπ καθώς και με ένα μικροσκοπικό μεγάφωνο το οποίο θα βρίσκεται στη βάση του. Καθώς το πακέτο ανοίγει, η ταινία κλείνει έναν διακόπτη, ο οποίος με τη σειρά του παίζει ένα μήνυμα, που μπορεί να είναι μουσική - κάποιο πένθιμο εμβατήριο, ίσως- ή μια προειδοποίηση υγείας.

Ο αντίλογος έρχεται από τον Clive Bates, διευθυντή του αντικαπνιστικού ιδρύματος "Δράση για το τσιγάρο και την Υγεία", ο οποίος πιστεύει ότι η όλη υπόθεση δεν είναι τίποτα άλλο από ένα διαφημιστικό κόλπο της βιομηχανίας τσιγάρων προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της.

"Θα είναι πολύ αστείο για να το πάρει κάποιος στα σοβαρά και γι' αυτό δεν θα υπάρχει κανένα όφελος για την υγεία από αυτό. Αυτού του είδους τα πράγματα, απλά κάνουν τους ανθρώπους να είναι πολύ σαρκαστικοί και μακάβριοι σχετικά με το κάπνισμα".

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.