Ομιλούντα πακέτα τσιγάρων

Η ΕΕ αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να αυξήσει τις προειδοποιήσεις στα πακέτα τσιγάρων και να επιβάλει τη χρησιμοποίηση εικόνων σχετικών με τα νοσήματα που συνδέονται με το κάπνισμα. Οι επιστήμονες σχεδιάζουν τώρα ένα πακέτο τσιγάρων το οποίο θα δίνει προφορικές οδηγίες υγείας κάθε φορά που ο καπνιστής θέλει να καπνίσει. Μια εμπορική εταιρεία όμως, που παρασκευάζει μηχανήματα για τη βιομηχανία τσιγάρων, φαίνεται ότι τους πρόλαβε.

Συγκεκριμένα, κατασκεύασε ένα ειδικό πακέτο τσιγάρων. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πακέτο αυτό περιέχει, μια σκληρή πλαστική ταινία που συνδέεται με την κορυφή του, με ένα μικροτσιπ καθώς και με ένα μικροσκοπικό μεγάφωνο το οποίο θα βρίσκεται στη βάση του. Καθώς το πακέτο ανοίγει, η ταινία κλείνει έναν διακόπτη, ο οποίος με τη σειρά του παίζει ένα μήνυμα, που μπορεί να είναι μουσική – κάποιο πένθιμο εμβατήριο, ίσως- ή μια προειδοποίηση υγείας.

Ο αντίλογος έρχεται από τον Clive Bates, διευθυντή του αντικαπνιστικού ιδρύματος “Δράση για το τσιγάρο και την Υγεία”, ο οποίος πιστεύει ότι η όλη υπόθεση δεν είναι τίποτα άλλο από ένα διαφημιστικό κόλπο της βιομηχανίας τσιγάρων προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις της.

“Θα είναι πολύ αστείο για να το πάρει κάποιος στα σοβαρά και γι’ αυτό δεν θα υπάρχει κανένα όφελος για την υγεία από αυτό. Αυτού του είδους τα πράγματα, απλά κάνουν τους ανθρώπους να είναι πολύ σαρκαστικοί και μακάβριοι σχετικά με το κάπνισμα”.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση