Εικόνες – σοκ προτείνονται και για τα πακέτα τσιγάρων στην Ευρώπη

Οι Ευρωπαϊκές χώρες μπορεί σύντομα να υιοθετήσουν την τοποθέτηση ιδιαίτερα σκληρών εικόνων στα πακέτα των τσιγάρων, οι οποίες θα δείχνουν φωτογραφίες κατεστραμμένων από το τσιγάρο οργάνων, ακολουθώντας το παράδειγμα του Καναδά, όπου το μέτρο έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή.

Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται 7 Ευρωπαϊκές ερευνητικές ομάδες, που ασχολούνται με τον καρκίνο και η ιδέα βασίζεται στο να γίνει το κάπνισμα λιγότερο μοδάτο, και να προβάλλονται σε μεγαλύτερο βαθμό οι βλάβες που προκαλεί.

Οπως δήλωσε ο Jean King από τη βρετανική ερευνητική ομάδα Cancer Research UK, πολλοί καπνιστές πιθανόν να αναθεωρήσουν την άποψή τους για το κάπνισμα, όταν το πακέτο των τσιγάρων δε θα είναι πλέον τόσο ελκυστικό.

Οι ερευνητικές ομάδες ήδη εξετάζουν ομάδες καπνιστών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να διαπιστώσουν την επίδραση των προειδοποιήσεων που αναγράφονται στα πακέτα των τσιγάρων στο να διακόψει κάποιος το κάπνισμα.

Η έρευνα αυτή, η οποία αναμένεται να τελειώσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο για την εφαρμογή της νέας αυτής οδηγίας στην Ευρώπη για τον έλεγχο των προϊόντων καπνού.

Μετά την εφαρμογή του μέτρου αυτού στον Καναδά, πριν από δύο χρόνια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, το 63% των Καναδών που ερωτήθηκαν αναγνώρισαν την αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού, σύμφωνα με το Cancer Research UK.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση