Φωτογραφίες που σοκάρουν στα πακέτα των τσιγάρων

Φωτογραφίες που σοκάρουν στα πακέτα των τσιγάρωνAν βρεθείτε στον Καναδά και αγοράσετε τσιγάρα μην εκπλαγείτε αν πάνω στο πακέτο δείτε τη φωτογραφία ενός ποδιού με γάγγραινα, ένα πνεύμονα που έχει προσβληθεί από καρκίνο, ή ακόμα και την τομή ενός εγκεφάλου όπου φαίνεται ένα έμφρακτο που αποδείχτηκε μοιραίο. Είναι επίσης πολύ πιθανό στο πακέτο σας, να διαβάσετε την παράκληση κάποιων παιδιών να σταματήσετε να τα δηλητηριάζετε ή ακόμα ότι εφόσον καπνίζετε, κινδυνεύετε να μείνετε ανίκανος. Πρόκειται για την εφαρμογή των νέων διατάξεων που θα υποχρεώνουν τις καπνοβιομηχανίες , να τοποθετούν φωτογραφίες και μηνύματα ανάλογου περιεχομένου μέσα και έξω από το πακέτο των τσιγάρων. Οι φωτογραφίες σύμφωνα με το νόμο θα πρέπει να καταλαμβάνουν το 50% της επιφάνειάς του.

Το περιεχόμενο των φωτογραφιών έχει ήδη προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις. Μάλιστα, μια αντικαπνιστική οργάνωση με την επωνυμία Canadian Council for Non-Smoking, αποκάλεσε τις φωτογραφίες αυτές ‘ιατρική πορνογραφία’. Δύο όμως από τις κυριότερες οργανώσεις κατά του καπνίσματος στον Καναδά, η Canadian Cancer Society και η Non-Smokers Rights Association, αμφισβήτησαν τα κίνητρα και τους στόχους της οργάνωσης που αναφέραμε, θεωρώντας ότι η νέα αυτή αντικαπνιστική εκστρατεία θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Οπως ανέφεραν εκπρόσωποι των δύο οργανώσεων η εκστρατεία σχεδιάστηκε από ειδικούς, οι οποίοι είχαν επίγνωση του τι ακριβώς έκαναν. Σε έρευνα που έγινε ανάμεσα σε καπνιστές, αυτοί δήλωσαν ότι αυτές οι φωτογραφίες τους σόκαραν και τους έκαναν να σκεφτούν σοβαρά, να μην ξαναγοράσουν πακέτο. Μερικοί από αυτούς μάλιστα συμπλήρωσαν ότι βρήκαν πολύ θετική αυτή την προσπάθεια, καθώς τα μέχρι τώρα μηνύματα που υπήρχαν στα πακέτα, δεν τους έκαναν πλέον καμιά εντύπωση.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση