βραδυκαρδία συμπτώματα | το παγωμενο νερο προκαλει συχνοουρια | Κολποκοιλιακος αποκλεισμος συμπτωματα

Γυναίκες και ΠολιτικήΕνόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, τρεις γυναίκες ευρωβουλευτές που πρόσφατα βρέθηκαν στην Αθήνα, προσκεκλημένες της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ κ. Αννας Καραμάνου τόνισαν ότι ‘πρέπει να προβάλουμε την αλληλεγγύη μας, να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε συγκεκριμένα προγράμματα και να οραματιστούμε ένα μέλλον ίσων ευκαιριών, όχι μόνο για τις κόρες και τους γιούς μας αλλά και για μας τις ίδιες’. Η Μαρίνα Μπραγκόγιεβιτς, από την πρώην Γιουγκοσλαβία, ηγετικό στέλεχος του γυναικείου ζητήματος στα Βαλκάνια, μαζί με τη Γερμανίδα, ευρωβουλευτή από 30ετίας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Λίζι Γκρένερ, έδωσαν από κοινού συνέντευξη Τύπου, με θέμα ‘Γυναίκες και Εξουσία’.

Αφορμή ήταν η έκθεση της ‘Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισων Ευκαιριών’ του Ευρωκοινοβουλίου, την οποία εισηγήθηκε τον Ιανουάριο η κ. Αννα Καραμάνου στο Κοινοβούλιο και αφορά στην ίση συμμετοχή γυναικών και ανδρών στα κέντρα λήψης αποφάσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Αρκετά καλή η παρουσία των γυναικών στο Ευρωκοινοβούλιο, ανέρχεται στο 30% του συνόλου, κυρίως από τα εργατικά και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Η ελληνική συμμετοχή αν και ιδιαίτερα μαχητική ειναι μόνο το 16% του συνόλου των Ελλήνων ευρωβουλευτών. Πρέπει να αυξηθεί, τόνισε από την πλευρά της η Λίζι Γκρένερ. Πρωταρχική διεκδίκηση των γυναικών σήμερα είναι, όπως είπε, η ίση αμοιβή για ίση εργασία αλλά και η κατάργηση της βίας και της πορνείας, και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν γίνει κάποια σοβαρά βήματα, με τη συνεργασία κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Λιγότερη αισιόδοξη από την πολιτικό Γκένερ, ήταν η καθηγήτρια στο Τμήμα Γυναικείων Σπουδών του Πανεπιστημίου Βουδαπέστης (στη χώρα μας δεν υπάρχει αντίστοιχο), Μαρίνα Μπραγκόγιεβιτς, η οποία δεν πιστεύει ότι τα αποτελέσματα στον τομέα των κατακτήσεων είναι ανάλογα της τεράστιας προσπάθειας των γυναικών και υποστηρίζει ότι η πατριαρχία είναι ακόμα πολύ ισχυρή, ιδίως στα Βαλκάνια.

Εφερε μάλιστα ως παράδειγμα μισογυνισμού, ένα άρθρο του υπουργού Πληροφοριών της χώρας της, Αλεξάντερ Κιένιτς, που κυκλοφόρησε με τίτλο ‘Γυναίκες, η καταστροφή της Σερβίας". ‘Για τον άνδρα, η πολιτική είναι ευχαρίστηση και οφέλη. Εμείς πρέπει να μπούμε στην πολιτική για να δείξουμε ότι μπορούμε να την αλλάξουμε’, κατέληξε η ίδια. Δυστυχώς υπάρχει ακόμα δουλοκτημοσύνη στην Ευρώπη. Ονομάζεται πορνεία, με επίκεντρο τις γυναίκες από τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. Για την επίλυση αυτού του σύνθετου προβλήματος επιβάλλεται η συνεργασία επιστημόνων και πολιτικών. Ας μην κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα’, ισχυρίζεται η Μαρίνα Μπραγκόγιεβιτς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.