Νέος νόμος Παπαδόπουλου για τις προμήθειες στα νοσοκομεία

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου για το θέμα των προμηθειών στα νοσηλευτικά ιδρύματα και σύντομα θα το αποστείλει σε όλα τα κόμματα, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του νομοσχεδίου με τίτλο “Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας”.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε το θέμα των προμηθειών “τεράστιο βάσανο” και εξέφρασε την εκτίμηση ότι με το νομοσχέδιο που θα προωθήσει το υπουργείο Υγείας, “θα ανατραπεί άρδην η ανεξέλεγκτη κατάσταση που υπάρχει σήμερα και το απίστευτο καθεστώς που έχει φέρει μεγάλη επιβάρυνση στο Δημόσιο”.

Επί της ουσίας του νομοσχεδίου, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι “τα σώματα επιθεωρητών δεν θα είναι μόνον μηχανισμοί εντοπισμού κακοδιαχειρίσεων ή κακοδιοικήσεων αλλά ένας μηχανισμός ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, το οποίο διαθέτει τεράστιο αριθμό διάσπαρτων νοσοκομειακών μονάδων σε όλη τη χώρα”.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος, το Σώμα θα λειτουργεί όπως και οι ανάλογες υπηρεσίες σε άλλες χώρες της ΕΕ, αλλά και με βάση τις “ελληνικές ιδιαιτερότητες”, όπως είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για “δυσλειτουργίες της δημόσιας διοίκησης στις οποίες έχουν μερίδιο ευθύνης όλοι”.

Τέλος, αναφερόμενος στο ιατρικό απόρρητο, ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει τίποτε από όσα ισχύουν. “Το Σώμα Επιθεωρητών θα έχει πρόσβαση στο ιατρικό απόρρητο, οι ελεγκτές ωστόσο θα έχουν όμως το καθήκον της εχεμύθειας”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση