Μεταρρύθμιση και για την πρόνοια από το υπουργείο Υγείας

Νέα νομοθετική μεταρρύθμιση που αφορά την πρόνοια ετοιμάζεται να προωθήσει το υπουργείο Υγείας, μέσα στους επόμενους μήνες. Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Αλέκος Παπαδόπουλος, μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει με λεπτομέρειες, σε συνέντευξη Τύπου, τις πρώτες σκέψεις του για την αναδιάρθρωση της πρόνοιας, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη διαρρεύσει πληροφορίες, που αναφέρουν ότι ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος σχεδιάζει να χωρίσει σε τομείς την πρόνοια ανά περιφέρεια, τακτική που ακολούθησε και στο νέο νομοσχέδιο για την Υγεία και την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ.

Ο κ. Παπαδόπουλος, όπως είπε, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι ήδη έχουν βρεθεί τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα 17 περιφερειακά συμβούλια Υγείας σε όλη την Ελλάδα και, όπως είπε, είναι άνθρωποι άφθαρτοι, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στο χώρο της υγείας.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε για μία ακόμη φορά τη δική του πεποίθηση, αλλά και αυτή της κυβέρνησης, ότι θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, παρά τις αντιδράσεις και τα εμπόδια που υπάρχουν και άφησε να εννοηθεί ότι αποτελεί μονόδρομο η εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου, ώστε ο Ελληνας πολίτης να καρπωθεί επιτέλους καλύτερες υπηρεσίες υγείας από το δημόσιο σύστημα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση