Απονεμήθηκαν τα βραβεία του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των πανευρωπαϊκών βραβείων “Ελπίδα 2001”. Πρόκειται για έναν θεσμό που καθιερώθηκε το 1995, από το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, στον οποίο προεδρεύει η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και σκοπό έχει να τιμήσει, να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει επιστήμονες, φορείς ή πολίτες που έχουν προσφέρει έργο ζωής στην έρευνα και τον αγώνα κατά του καρκίνου.

Η επίδοση των βραβείων στον καθηγητή Χέρπερτ Γιούγκερνς από την Cancer League και στην δόκτωρα Κριστίν Τζανίν από τον Οργανισμό “Καθένας έχει το δικό του Εβερεστ” έγινε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, παρουσία πολλών υπουργών της κυβέρνησης, της συζύγου του πρωθυπουργού κ. Δάφνης Σημίτη, βουλευτών και άλλων προσωπικοτήτων.

Ποιοι είναι οι βραβευθέντες

Ο καθηγητής Γιούγκερνς που έλαβε το πρώτο βραβείο είναι από τα πιό επίλεκτα και βραβευμένα μέλη της διεθνούς εταιρείας παιδιατρικής ογκολογίας. Εργάζεται για το παιδί με καρκίνο εδω και πολλά χρόνια και έχει συνεισφέρει στην αύξηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων πολλών μορφών καρκίνου.

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην πολυβραβευμένη για τις δραστηριότητές της γιατρό Κριστίν Ζανίν η οποία είναι ειδικευμένη στη βιολογία και στην ιατρική του αθλητισμού καθώς επίσης είναι και η πρώτη γυναίκα Γαλλίδα αλπινίστρια που κατάκτησε το 1990 την κορυφή του Εβερεστ.

Η κ. Ζανίν μετά την αναρρίχησή της στο υψηλότερο βουνό του κόσμου το 1994 ίδρυσε το σύλλογο “Καθένας έχει το δικό του Εβερεστ” και από τότε με τη βοήθεια δώδεκα συνεργαζόμενων νοσοκομείων κατάφερε να δώσει ελπίδα ζωής σε 833 παιδιά.

Το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά

“Το 2001 τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη βρίσκει την Ελπίδα σε μια μεγάλη στιγμή δημιουργίας. Αλλά και σε ένα βάθρο διεθνούς καταξίωσης, μπροστά σε μια σημαντική πρόκληση ένα μεγάλο όραμα: την κατασκευή του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά μέχρι 18 ετών στην Αθήνα”

Πρόκειται για ένα εξαόροφο νοσοκομείο 7.000 τμ. που θα κυριαρχήσει στον ευρωπαϊκό χώρο και θα δέχεται παιδιά από όλη την Ελλάδα, από τα Βαλκάνια και από τη Μέση Ανατολή που είναι περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο πρόβλημα παιδικού καρκίνου.

Στο έργο αυτό όπως ανακοίνωσε η κ. Βαρδινογιάννη θα είναι αφιερωμένη και η συναυλία του πρέσβη καλής θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ και γνωστού συνθέτη Ζαν Μισέλ Ζαρ, στις 19 και 20 Ιουνίου στο Ηρώδειο, όπου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά παγκοσμίως Υμνο για την Ακρόπολη για το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα που θα συνθέσει ο ίδιος.

Επίσης ο σύλλογος Ελπίδα ξεκινά και τη δημιουργία Ιατρικού Κέντρου Μητέρας και Παιδιού στο Κόσοβο, στην πόλη Μητρόβιτσα που θα λειτουργεί ως γέφυρα ειρήνης φιλίας και συναδέλφωσης. Σ’ αυτό, όπως εξήγησε η ίδια, θα αφιερωθεί το ποσό που συγκεντρώθηκε από το Σύλλογο με τη συμβολή όλων των Ελλήνων για την ενίσχυση των θυματων του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας.

Το έργο αυτό τελεί υπό την αιγίδα της ΟΥΝΕΣΚΟ και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους γιατρούς του κόσμου. Η Ελπίδα τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη έχει καταξιωθεί σήμερα στη συνείδηση του κόσμου και είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση