ποια ειναι η φυσιολογικη θερμοκρασια του σωματος | ανατομία σώματος | τροφες για τις συσπάσεις

Παχυσαρκία και κοινωνίαΟ ψυχοκοινωνικός καταναγκασμός και ο στιγματισμός που υφίστανται τα παχύσαρκα άτομα, αλλά και η επίθεση που δέχονται από τη βιομηχανία αδυνατίσματος, ήταν θέματα τα οποία συζητήθηκαν σε στρογγυλό τραπέζι την πρώτη ημέρα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου Παχυσαρκίας, που πραγματοποιείται από τις 15 μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου στο Hilton.

Τα παχύσαρκα άτομα οδηγούνται σε καταστάσεις απομόνωσης, έντονου άγχους και χαμηλής αυτοεκτίμησης, καθώς και στην ανάπτυξη αισθημάτων απόρριψης και ενοχής. Η θεώρηση του παχύσαρκου ως 'ψυχοκοινωνικά ασταθούς' και 'κοινωνικά ιδιόρρυθμου' ατόμου βρίσκει γόνιμο έδαφος στα σημερινά ομογενοποιημένα αισθητικά πρότυπα.

Τα αισθητικά αυτά πρότυπα απαιτούν άτομα με χαμηλό σωματικό βάρος, το οποίο δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η τεχνολογική εξέλιξη δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι και η απώλεια βάρους μπορεί να επιτευχθεί ανώδυνα, σύντομα και με μικρή προσπάθεια ανάλογα με τη θεραπεία κάποιας μέτριας βαρύτητας ασθένειας ή την εκτέλεση μιας χειρουργικής επέμβασης. Αυτά τόνισε σε ομιλία του ο εκπρόσωπος της κίνησης ενεργών πολιτών κ. Γεράσιμος Μπριστογιάννης.

Το παχύσαρκο άτομο στην προσπάθειά του να μειώσει το σωματικό του βάρος, παραπλανείται από τα, πολλά υποσχόμενα, μηνύματα των διαφημίσεων της βιομηχανίας αδυνατίσματος, με αποτέλεσμα να πληρώνει υπέρογκα ποσά και παράλληλα να μην επιτυγχάνεται η αναμενόμενη απώλεια βάρους.

Η παχυσαρκία, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως νόσος, απαιτεί ειδικούς επιστήμονες και ιατρούς που ασχολούνται με την παχυσαρκία προκειμένου το παχύσαρκο άτομο να μπορεί να βρει επιστημονική και υπεύθυνη υποστήριξη στο πρόβλημά του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.