αγχος κ κρυο συχνουουρια | μορφωμα στο εντερο | σπυρι στο περινεο | ατελης ειλεος | tipo causticum omeopatia

Λύσεις ...πανικούΓιατροί στο Μιλάνο βρήκαν την πιθανή αιτία και μια ενδεχόμενη θεραπεία για τις κρίσεις πανικού, οι οποίες πλήττουν περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, γνωστοποιούν οι Ιταλοί ερευνητές στην επιθεώρηση "Αρχεία της Γενικής Ψυχιατρικής", του Φεβρουαρίου. Οι κρίσεις αυτές εκδηλώνονται με αιφνίδιο αίσθημα ανησυχίας και ασφυξίας, συχνά σε κλειστά μέρη με πολύ κόσμο, όπως αεροπλάνα ή εστιατόρια. Ο καθηγητής Μάρκο Μπατάλια και η ερευνητική του ομάδα από το Πανεπιστήμιο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνο βρήκαν ότι οι εγκεφαλικοί υποδοχείς, οι οποίοι ρυθμίζουν τις συνηθισμένες αντιδράσεις στα ερεθίσματα της ασφυξίας, αντιδρούν με μη ελεγχόμενο τρόπο στους ανθρώπους που έχουν προδιάθεση για πανικό.

Οι ερευνητές μπόρεσαν να μπλοκάρουν αυτούς τους υποδοχείς και να αποτρέψουν τις κρίσεις πανικού με τη χρήση φαρμάκων, τα οποία χορηγούνται σε ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο του Πάρκινσον. 'Είναι η πρώτη φορά που καταλαβαίνουμε ότι η 'ανάγκη για αέρα' ρυθμίζεται από τους ίδιους μηχανισμούς, οι οποίοι υπό φυσιολογικές συνθήκες μας επιτρέπουν να αντιδρούμε αποτελεσματικά στα ερεθίσματα της ασφυξίας', κατέληξε ο καθηγητής Μπατάλια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.