εμβολιο γριπης αλληλεπιδραση με αλλα εμβολια | πνευμονια λ πυρετος παιδια | ασθενιες σκυλων

Νέα προσέγγιση της ιντερφερόνης βήτα για τη σκλήρυνση κατά πλάκαςΗ χορήγηση της ουσίας ιντερφερόνη βήτα-1α, μία φορά την εβδομάδα, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εξέλιξης της σκλήρυνσης κατά πλάκας, σε ποσοστό 44%, σε σύγκριση με τους ασθενείς στους οποίους δεν χορηγήθηκε καμμία φαρμακευτική ουσία. Αυτό προέκυψε από μελέτη που έγινε σε 50 ιατρικά κέντρα των ΗΠΑ και του Καναδά, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια επιστημονικού συμποσίου, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Λώρενς Γιάκομπς (Lawrens Jacobs). Οπως τόνισε ο κ. Γιάκομπς η θεραπεία εφαρμόστηκε σε 383 ασθενείς, ηλικίας 18 έως 50 χρόνων, μετά την εμφάνιση σ/ αυτούς ενός μεμονωμένου απομυελινωτικού επεισoδίου. Η εμφάνιση της νόσου είχε επιβεβαιωθεί και με μαγνητική τομογραφία.

Τα αποτελέσματα της κλινικής αυτής μελέτης, που φέρει τον κωδικό τίτλο "CHAMPS", στέλνει ελπιδοφόρα μηνύματα για τον έλεγχο της νόσου, από την οποία σήμερα πάσχουν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Η σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση είναι μία χρόνια και εκφυλιστική νόσος, που οφείλεται κατά κύριο λόγο σε βλάβη της μυελίνης ουσίας του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία αποκαλείται απομυελίνωση. Η ασθένεια προσβάλλει κυρίως νέους ενήλικες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες (με αναλογία 3 προς 2 σε σχέση με τους άνδρες) και αποτελεί την τρίτη, κατά σειρά συχνότητας, αιτία σοβαρής αναπηρίας στις ηλικίες μεταξύ 20 και 40 χρόνων. Ο αριθμός των ασθενών στην Ελλάδα ανέρχεται σε περίπου 6000.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.