αποξεση ενδομητριου και περιοδος | υποκεφαλικο καταγμα βραχιονιου | χαπια σχιζοφρενειας

ΘΩΡΑΚΟΚΕΝΤΗΣΗ


Άλλες ονομασίες

Παρακέντηση πλευριτικού υγρού

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η τεχνική κατά την οποία καθετήρας εισάγεται διαμέσου του θωρακικού τοιχώματος στην υπεζωκοτική κοιλότητα, προκειμένου να ληφθεί πλευριτικό υγρό.

Η θωρακοκέντηση διακρίνεται στη διαγνωστική κατά την οποία λαμβάνεται μικρή ποσότητα υγρού προκειμένου να αναλυθεί βιοχημικά, μικροβιολογικά και κυτταρολογικά και στην εκκενωτική κατά την οποία αφαιρείται μεγάλη ποσότητα υγρού (2-3 λίτρα) σε καταστάσεις όπου η υπεζωκοτική συλλογή προκαλεί στον ασθενή έντονη δύσπνοια.

Η παρακέντηση εκτελείται μετά από αποστείρωση και τοπική αναισθησία της περιοχής όπου θα εισαχθεί ο καθετήρας. Οι επιπλοκές είναι σπάνιες και όχι ιδιαίτερα σοβαρές. Αφορούν συνήθως μικρό πνευμοθώρακα, τρώση μικρού αγγείου με αιμορραγία, κάκωση μεσοπλεύριο νεύρου ή επιμόλυνση της υπεζωκοτικής κοιλότητας.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.