τρανσαμινασες | ασκησεις ενδυναμωσης τριτη ηλικια | μεκελειος αποφυση | καρκινος στο παγκρεας

ΜΕΣΟΘΩΡΑΚΟΣΚΟΠΗΣΗ


Άλλες ονομασίες

Μεσαυλιοσκόπηση

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η μεσοθωρακοσκόπηση είναι διαγνωστική μέθοδος κατά την οποία με γενική αναισθησία εισάγεται στο μεσοθωράκιο λεπτό ενδοσκόπιο, μέσω τομής στην πρόσθια μοίρα της βάσης του λαιμού. Με την εξέταση αυτή είναι δυνατό να ελεγχθεί άμεσα το μεσοθωράκιο για την ύπαρξη διογκωμένων λεμφαδένων σε περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα ή άλλων κακόηθων νεοπλασμάτων καθώς και για τη διαπίστωση πρωτοπαθών όγκων της περιοχής (καλοήθεις και κακοήθεις). Κατά τη διάρκεια της εξέτασης είναι δυνατό να ληφθεί βιοψία από ύποπτες περιοχές. Η πιθανότητα επιπλοκών είναι κάτω από 2% και αφορά κυρίως αιμόπτυση, κάκωση του αριστερού παλίνδρομου λαρυγγικού νεύρου και πνευμοθώρακα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.