ερμηνεια ακτινογραφιας θωρακος | piasmena daxtyla | πληγη στο εσωτερικο της μυτης | αιδιολυχεια

Vaniqa, το φάρμακο που έγινε καλλυντικόΑίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός οτι το φάρμακο VANIQA (εφλορνιθίνη - eflornithine), που θα μπορούσε να σώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στις χώρες του τρίτου κόσμου, άλλαξε όψη και διοχετεύθηκε στην αγορά ως κρέμα ομορφιάς, επειδή έτσι θα απέφερε περισσότερα κέρδη! Αυτό αποκάλυψαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα της Γαλλίας, και το δημοσιοποίησαν, συνοδεύοντάς το με καυστικά σχόλια για το πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη πλεονεξία!

Το φάρμακο VANIQA, είχε παρασκευαστεί ως αντίδοτο στην ‘ασθένεια του ύπνου’ (Αφρικανική τρυπανοσωμίαση) που προκαλεί το τσίμπημα της μύγας τσε τσε. Η ‘ασθένεια του ύπνου’ δημιουργείται από την μόλυνση που προκαλεί ένα παράσιτο και είναι συνήθης στις χώρες της Αφρικής.

Ερευνώντας και άλλες ιδιότητες του VANIQA βρέθηκε ότι διαθέτει αποτριχωτικές ιδιότητες, κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στα πρόσωπα των γυναικών. Ετσι το VANIQA, άρχισε να διαφημίζεται ως η πρώτη συνταγογραφούμενη κρέμα που αποδεδειγμένα καθυστερεί την ανάπτυξη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στο πρόσωπο των γυναικών.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πάντως, κατήγγειλαν και άλλη ανάλογη ενέργεια, με το φάρμακο Pentamidine που ανακαλύφθηκε για να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στις περιπτώσεις πνευμονιών με αφετηρία το AIDS, αλλά σύντομα χάθηκε από την αγορά. Το Pentamidine, ξαναεμφανίστηκε στα ράφια των φαρμακείων μόνον όταν βρήκε τον χώρο του στις δυτικές αγορές και κυκλοφόρησε εκ νέου, με πενταπλάσια τιμή…

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.