ποσα πλευρα εχουμε | http://www.care.gr/post/2075/egkrithike-i-xrisi-xapiou-gia-diakopi-tis-kyisis

Sex και εγκυμοσύνηΗ σεξουαλική επαφή και ο οργασμός μετά την 29η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, δεν αυξάνει γενικά την πιθανότητα πρόωρου τοκετού. Αυτό είναι το αποτέλεσμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο της North Carolina, η οποία δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Obstetrics & Gynecology. Στην πραγματικότητα, η συνεχιζόμενη σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της εγκυμοσύνης φαίνεται να αυξάνει την πιθανότητα για φυσιολογικό τοκετό.

Η Dr. Amy E. Sayle και οι συνεργάτες της εξέτασαν 187 γυναίκες που γέννησαν μεταξύ της 29ης και 36ης εβδομάδας και 409 που γέννησαν μετά την 36η εβδομάδα και χρησίμευσαν ως ομάδα ελέγχου. Οι γυναίκες της ομάδας ελέγχου ανέφεραν δυο φορές μεγαλύτερη συχνότητα ερωτικών επαφών μετά την 29η εβδομάδα. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι ότι ανέφεραν σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της 33-34ης εβδομάδας το 30% από τις γυναίκες που γέννησαν πρόωρα και το 62% από τις γυναίκες που γέννησαν κανονικά. Παρόμοια αποτελέσματα καταγράφηκαν και ως προς τον οργασμό. Στην πρώτη ομάδα το ποσοστό που βίωσε οργασμό μετά την 29η εβδομάδα ήταν 17%, έναντι 44% της ομάδας ελέγχου. Μετά από συμβουλές για κατάκλιση και περιορισμό των σεξουαλικών επαφών, ο βαθμός της συσχέτισης ανάμεσα στη σεξουαλική δραστηριότητα και στον πρόωρο τοκετό ήταν 0,56 και συνδυάζεται με την ερωτική στάση κατά την οποία ο άνδρας είναι από πάνω. Η ομάδα της Dr. Sayle προτείνει ότι, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα η ερωτική επαφή να αποτελεί κίνδυνο για μαι μικρή υποομάδα ευαίσθητων γυναικών, η ερωτική επαφή κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να προκαλεί φόβο για πρόωρο τοκετό.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.