χαμηλο ασβεστιο μετα απο θυρεοειδεκτομη | ανατομια γυναικειας λεκανης | ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Τρίτη ηλικία και καρκίνοςΕκρηκτικές διαστάσεις αναμένεται, σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες, να λάβει τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα του καρκίνου στους ηλικιωμένους και μάλιστα, την ίδια στιγμή, που οι θάνατοι από καρδιοπάθειες παρουσιάζουν συνεχώς μείωση στην τρίτη ηλικία. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν, στη Θεσσαλονίκη, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του 5ο Συνεδρίου της Γηριατρικής και Γεροντολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος με θέμα "Ιατροκοινωνικά Προβλήματα της Τρίτης Ηλικίας", το 85% των κρουσμάτων καρκίνου εκδηλώνονται σε ανθρώπους που είναι μεγαλύτεροι των πενήντα χρόνων και το ποσοστό αυτό αυξάνει διαρκώς ακολουθώντας το ποσοστό αύξησης του γηρασμένου πληθυσμού.

Εκτός από την αύξηση του αριθμού κρουσμάτων τους γιατρούς απασχολεί και το πρόβλημα της αντιμετώπισης των ηλικιωμένων καρκινοπαθών. Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής παθολογίας του ΑΠΘ Γιώργος Φούτζηλας, η θεραπεία είναι αρκετά σύνθετη υπόθεση καθώς για την αντιμετώπιση της κατάστασης τους πρέπει να συνυπολογίζονται τα γενικότερα προβλήματα υγείας που συνήθως παρουσιάζουν και να αξιολογείται το όφελος από τη θεραπεία έναντι του κινδύνου από την τοξικότητα. Ενας από τους σημαντικότερους στόχους της ογκολογίας, άλλωστε, είναι η διατήρηση της ποιότητας ζωής για την ομάδα των καρκινοπαθών της τρίτης ηλικίας.

Στο ίδιο συνέδριο επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι, που αντιμετωπίζουν πολλές φορές οι ηλικιωμένοι, από την εισαγωγή τους στα Νοσοκομεία. Η αλλαγή περιβάλλοντος, η ακινητοποίηση στο νοσοκομειακό κρεβάτι, τα φάρμακα, οι διαγνωστικές μέθοδοι και οι λοιμώξεις, ευθύνονται, σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή παθολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Οικονομίδη ακόμη και για το θάνατο πολλών ηλικιωμένων ασθενών. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν οι ασθενείς, άνω των 65 χρόνων, που εισάγονται στα Νοσοκομεία - αποτελώντας το 35% των χειρουργικών περιστατικών -καταλήγουν, λόγω επιδείνωσης κατά τη νοσηλεία, να αποτελούν το 50% των επειγόντων χειρουργείων και το 75% των χειρουργικών θανάτων. Οι μισές από τις επιπλοκές, που προκαλούνται στους ηλικιωμένους μέσα στα Νοσοκομεία ανέφερε ο κ. Οικονομίδης οφείλονται στα φάρμακα τα οποία ευθύνονται επίσης για κάθε έναν σε χίλιους θανάτους γηριατρικών ασθενών.

Τέλος στο συνέδριο παρουσιάστηκε και το θέμα του σακχαρώδους διαβήτη το οποίο, ασθένεια η οποία διεθνώς λαμβάνει συνεχώς αυξανόμενες διαστάσεις.Ο καθηγητής παθολογίας του ΑΠΘ Αχιλλέας Τουρκαντώνης, χαρακτήρισε την ασθένεια εφιάλτη για τη δημόσια υγεία και παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα οι πάσχοντες φτάνουν 700.000 και διεθνώς τα 100.000.000, αριθμός ο οποίος μέχρι τα τέλη της δεκαετίας αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί φτάνοντας τα 220.000.000 άτομα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.