πλατυσ ραχιαιοσ μυσ | επιπεφυκιτιδα στα νεογνα | αιτια υψηλησ χοληστερινησ | μεγακολο

Νέα καρδιοχειρουργική κλινική στο Νοσοκομείο ΑλεξανδρούποληςΜοντέλο στον ελλαδικό αλλά και στο παγκόσμιο χώρο, χαρακτήρισε τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Σιμόπουλος. Σε συνέντευξη που δόθηκε, με την ευκαιρία των επίσημων εγκαινίων της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη, ο κ. Σιμόπουλος υπογράμμισε πως η λειτουργία της Κλινικής, αποδεικνύει στην πράξη, τί σημαίνει υψηλή εξειδικευμένη τριτοβάθμια παροχή υγειονομικής περίθαλψης. Ο διευθυντής της πανεπιστημιακής καρδιοχειρουργικής κλινικής καθηγητής κ. Γιώργος Μπουγιούκας είπε ότι από τις 20 Μαΐου 2000 που άρχισε η λειτουργία της μονάδας, μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους, έγιναν με επιτυχία 55 επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς και 15 εγχειρήσεις στους πνεύμονες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Μπουγιούκα στο πρωτοποριακό σύστημα παρακολούθησης των ασθενών που χρησιμοποιείται από την Κλινική (Monitoring/Clinical Information System). Η παρακολούθηση των ασθενών της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής γίνεται μέσω ενός υπερσύγχρονου και πολύπλοκου δικτύου, το οποίο επεκτείνεται σε όλους τους χώρους της Κλινικής: στην αίθουσα Χειρουργείου, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο Τμήμα Προεγχειρητικής και Μετεγχειρητικής Νοσηλείας και στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της Κλινικής. Όπως τόνισε ο κ. Μπουγιούκας, η Πανεπιστημιακή Καρδιοχειρουργική Κλινική του Δημοκρίτειου, αποτελείται από τρεις υπερσύγχρονους χώρους : 1) μια αίθουσα χειρουργείου, κατάλληλα εξοπλισμένη για τη διενέργεια πάσης φύσεως καρδιοχειρουργικών και θωρακοχειρουργικών επεμβάσεων, ως και ενδοσκοπικών επεμβάσεων, 2) μια ανεξάρτητη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έξι κλινών, κατάλληλα διαμορφωμένη και εξοπλισμένη για την άμεση μετεγχειρητική παρακολούθηση και θεραπεία ασθενών που υποβάλλονται σε εγχειρήσεις καρδιάς και θώρακα, και 3) ένα ανεξάρτητο Τμήμα (πτέρυγα) Προεγχειρητικής και Μετεγχειρητικής Νοσηλείας, 19 κλινών, με μια ενδιάμεση Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) 4 κλινών, ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη για καρδιο- και θωρακοχειρουργικούς ασθενείς.

Επίσης, ένας καθορισμένος χώρος στην πτέρυγα των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου χρησιμοποιείται για τη διενέργεια των τακτικών εξωτερικών ιατρείων της κλινικής. Για τη λειτουργία της Κλινικής μέχρι σήμερα δαπανήθηκαν 1,1 δισεκατομμύρια δραχμές. Με τη μετεγκατάσταση στο Νέο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δυναμικότητας 700 κλινών, η Καρδιοχειρουργική Κλινική θα διαθέτει δύο αίθουσες Χειρουργείου, μεγαλύτερη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και Τμήμα Προεγχειρητικής και Μετεγχειρητικής Νοσηλείας ασθενών. Από την πλευρά του, ο νομάρχης Έβρου κ. Γιώργος Ντόλιος, χαρακτήρισε υπόδειγμα για ολόκληρη τη χώρα τη λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής, σημειώνοντας πως αναβαθμίζει το σύνολο της παροχής περίθαλψης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.