αντιβιοση για κρυολογημα | συριγγιο δοντι | ουλοστοματιτιδα θεραπεία | οστεομυελιτιδα

Δημόκριτος: Πράσινο φως για τα λαχανικά από τη ΓιουγκοσλαβίαΚατάλληλα για κατανάλωση έκριναν ποσότητες κατεψυγμένων λαχανικών που εισήχθησαν από τη Γιουγκοσλαβία, τα εργαστήρια του ΕΚΕΦΕ 'Δημόκριτος'. Τα προϊόντα αυτά, σε μικρές ποσότητες, δειγματίσθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα και είναι παραγωγής του περασμένου χρόνου (2000). Τα δείγματα μετρήθηκαν για συγκέντρωση ραδιενέργειας (Ουράνιο 238 και Καίσιο 137 και 134). Όπως έχουν τονίσει ο Υπουργός Γεωργίας κ. Γ. Ανωμερίτης και ο Υφυπουργός κ. Ευ. Αργύρης, όλες οι μετρήσεις, οι οποίες γίνονται κάθε μήνα σε εγχώρια παραγόμενα προϊόντα έδειξαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού δεν διεπιστώθηκαν ραδιενεργείς επιβαρύνσεις.

Οσον αφορά τα εισαγόμενα φυτικά προϊόντα από τη Γιουγκοσλαβία, παρότι πρόκειται για ελάχιστες ποσότητες, οι οποίες κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους επανεξάγονται, από όλες τις μετρήσεις που έχουν γίνει και κατά τη διάρκεια του 2000-2001, προκύπτει με βάση τα πιστοποιητικά μέτρησης ραδιενέργειας, ότι είναι κατάλληλα για κατανάλωση. Οπως, τέλος, προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία της Δ/νσης Μεταποίησης του Υπουργείου Γεωργίας, η ροή φορτίων προϊόντων φυτικής παραγωγής είναι απειροελάχιστη, όλα δε τα φορτία εισαγωγής προϊόντων φυτικής προέλευσης από Γιουγκοσλαβία, FYROM, Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, ελέγχονται πλέον καθολικώς.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.