πολυποδας στομαχου | φυσημα μυτης σκυλου | σκωληκοειδιτιδα | ραιβοκρανο ενηλικες | μειζων στρογγυλος | μηνισκος

Νέα πιο φιλική συσκευή λήψης του τεστ ΠαπMια νέα συσκευή, η οποία σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, θα καταστήσει το τεστ Παπ πιο εύκολο και πιο βολικό στην εφαρμογή του, πιστεύεται ότι θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των γυναικών που θα υποβάλονται σε αυτό. Μέχρι σήμερα, το τεστ ΠΑΠ αποτελεί τη βάση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην πρώτη εξάδα των πιο συχνών νεοπλασιών παγκοσμίως.

Ερευνητές από το κέντρο αναπαραγωγικής υγείας στο Sydney, παρακολούθησαν 120 γυναίκες, εκ των οποίων 60 υπεβλήθησαν στο συμβατικό τεστ ΠΑΠ και 60 δοκίμασαν το Veda-Scope, τη νέα αυτή συσκευή που κατασκευάστηκε από Αυστραλιανή εταιρεία και χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από οπτική τεχνολογία και πεπιεσμένου αέρα. Η συσκευή αποτελείται από 4 βασικά μέρη : μια αντλία πεπιεσμένου αέρα η οποία επιτρέπει τη διάταση του κόλπου και την επισκόπηση του τραχήλου, έναν διαστολέα μιας χρήσης, μήκους 4 εκατ, μια μικρή βούρτσα, η οποία μέσω του διαστολέα λαμβάνει τα κυτταρικά δείγματα και μια κεφαλή από οπτικές ίνες που επιτρέπει το φωτισμό της του τραχήλου. Αυτή η ινοπτική κεφαλή έχει τη δυνατότητα να μεγενθύνει τον τράχηλο μέχρι και 6 φορές και έτσι οι διαγνώσεις είναι πιο ακριβείς. Σύμφωνα με το κέντρο, το 94% των γυναικών ανέφεραν ότι η νέα μέθοδος ήταν σαφώς πιο άνετη και βολική στη χρήση της.

Ο Mike Houghton, υπεύθυνος τύπου της κατασκευαστικής εταιρείας, ανέφερε ότι δεν έχει γίνει γνωστή άλλη παρόμοια συσκευή παγκοσμίως και ότι τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά. Η συσκευή παρασκευάστηκε για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια και σήμερα είναι διαθέσιμη στο Sydney. Στην παρούσα φάση γίνεται δοκιμαστική χρήση σε όλην την Αυστραλία και η εταιρεία κατασκευής πιστεύει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσει και η διεθνής διάθεση.
Η πλήρης ιατρική έκθεση αναμένεται να δημοσιευθεί στο Obstetrics and Gynaecology Journal της Αυστραλίας και της Ν. Ζηλανδίας τον προσεχή Φεβρουάριο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.