Χωρίς προβλήματα η απεργία στα νοσοκομεία

Διαφορετικά στοιχεία δίνουν στη δημοσιότητα οι γιατροί και το υπουργείο Υγείας σχετικά με την τριήμερη απεργία που άρχισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα. Σε ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κάνει λόγο για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, ενώ αντίθετα το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι τα ποσοστά των γιατρών απεργών στα δημόσια νοσοκομεία, τόσο της Αθήνας όσο και της επαρχίας, δεν ξεπερνούσαν το 10%.

Στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της πρωτεύουσας εξυπηρετήθηκαν μόνο τα έκτακτα περιστατικά, καθώς λόγω της απεργίας είχαν αναβληθεί πολλά προγραμματισμένα ιατρεία, ωστόσο υπήρχε αρκετό προσωπικό γιατροί και νοσηλευτικό, ώστε να μη δημιουργηθεί η παραμικρή ταλαιπωρία.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι ιδιώτες και οι ειδικευόμενοι συνεχίζουν την απεργία τους, διαμαρτυρόμενοι για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το οποίο, όπως υποστηρίζουν, αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας και δεν λύνεται κανένα από τα ουσιαστικά, θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των γιατρών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση