θαλασσαιμία στίγμα | αθηρωματικός δείκτης | κιλο και θερμιδες | pagreatitida | υπερηχοσ και β χοριακη υπερηχος

ΙΝΚΑ: Ανησυχούν για τα τρόφιμα οι ΕλληνεςΗ εκρηκτική άνοδος της ανησυχίας και των παραπόνων για τα τρόφιμα, τείνει να δημιουργήσει μία αίσθηση ματαιότητας, στους πολίτες, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΙΝΚΑ και επισημαίνει ότι:
1. Όλες οι κατηγορίες προϊόντων παρουσιάζουν προβλήματα.
2. Το σύστημα εποπτείας της αγοράς τροφίμων έχει καταρρεύσει.
3. Καμία εναλλακτική λύση δεν είναι επαρκώς σίγουρη.
4. Πολλές κατηγορίες τροφίμων είναι, οικονομικά, δυσπρόσιτες.
5. Συχνά μία επιστημονική θέση γρονθοκοπείται με άλλη ή έρχεται
σε αντίφαση.

Το ΙΝΚΑ επισημαίνει ότι τα τρόφιμα και η ασφάλειά τους κατέλαβαν την 1η θέση στον τηρούμενο πίνακα, τόσο το 1998 και το 1999 με 9.104 και 16.017 αναφορές αντίστοιχα όσο και το 2.000 με 18.135 αναφορές, έχοντας συνολικά συγκεντρώσει 114.084 αναφορές, τα τελευταία 30 χρόνια.
Εξάλλου, σύμφωνα με το βαρόμετρο καταναλωτών ΙΝΚΑ, οι Έλληνες ανησυχούν περισσότερο από 50% για την ασφάλεια τροφίμων στις εξής κατηγορίες:
Μεταλλαγμένα τρόφιμα (91%), Ασθένεια Τρελών Αγελάδων (81%), Διοξίνες (85%), Φυτοφάρμακα (81%), Ορμόνες (76%), Σνακς (75%), Πρόσθετα τροφίμων (63%), Ακτινοβολία τροφίμων (62%), Μολύνσεις (60%), Φαστ Φουντ (57%).
Το 35% των καρκίνων, το οποίο, διεθνώς αποδίδεται στην κακή διατροφή, δεν συνδέεται μέχρι σήμερα, με το πρόβλημα το οποίο προσέθεσαν πολλά από τα παραπάνω, όπως επίσης και με το Ουράνιο.
"Όλα τα παραπάνω προσθέτουν σε μία αίσθηση ματαιότητας, μία παραίτηση από την διεκδίκηση ασφαλέστερων τροφίμων, μία μη επαρκή αναζήτηση γνώσεων και ενημέρωσης, μια χαλαρότητα στην διαιτητική μας συμπεριφορά", επισημαίνει το ΙΝΚΑ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.