αυξημενα λευκα εγκυμοσυνη | σκωληκοειδης συμπτωματα | καθαρισμος αυτιου | παρενεργειες utrogestan στο συκωτι

Αφθώδης και μουντιάλ ανησυχούν τους αρμόδιους της Ε.ΕΝα μην επιστρέψουν στην Ευρώπη με τρόφιμα στις αποσκευές τους ζήτησε από τους φιλάθλους, οι οποίοι θα μεταβούν στη Νότια Κορέα, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ο αρμόδιος για τη δημόσια υγεία επίτροπος Ντεϊβιντ Μπερν, μετά τα κρούσματα αφθώδους πυρετού, που εκδηλώθηκαν πρόσφατα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε για προληπτικούς λόγους από τις αρχές των κρατών μελών επαγρύπνηση και εντατικοποίηση των ελέγχων στα αεροδρόμια κατά την επιστροφή των φιλάθλων από την ασιατική χώρα ώστε, όπως τόνισε ο κοινοτικός επίτροπος, να μην επανέλθει η Ευρώπη στην ιδιαίτερα τραυματική εμπειρία της επιζωοτίας του αφθώδους πυρετού του 2001.

Κατέστησε σαφές, ότι απαγορεύεται η εισαγωγή όλων των ειδών διατροφής από την Κορέα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ζητώντας παράλληλα τον αυστηρότερο έλεγχο των δεμάτων, που αποστέλλονται ταχυδρομικώς από την Κορέα προς τις κοινοτικές χώρες.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μπερν, κανένα είδος διατροφής, ούτε καν ένα σάντουιτς με ζαμπόν ή ένα μιλκσεϊκ δεν θα πρέπει να επιτραπεί να έλθει από την Κορέα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο αφθώδης πυρετός είναι θανατηφόρος και μεταδοτική ασθένεια για τα βοοειδή και τους χοίρους, αλλά όχι για τον άνθρωπο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.