Αφθώδης και μουντιάλ ανησυχούν τους αρμόδιους της Ε.Ε

Να μην επιστρέψουν στην Ευρώπη με τρόφιμα στις αποσκευές τους ζήτησε από τους φιλάθλους, οι οποίοι θα μεταβούν στη Νότια Κορέα, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ο αρμόδιος για τη δημόσια υγεία επίτροπος Ντεϊβιντ Μπερν, μετά τα κρούσματα αφθώδους πυρετού, που εκδηλώθηκαν πρόσφατα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε για προληπτικούς λόγους από τις αρχές των κρατών μελών επαγρύπνηση και εντατικοποίηση των ελέγχων στα αεροδρόμια κατά την επιστροφή των φιλάθλων από την ασιατική χώρα ώστε, όπως τόνισε ο κοινοτικός επίτροπος, να μην επανέλθει η Ευρώπη στην ιδιαίτερα τραυματική εμπειρία της επιζωοτίας του αφθώδους πυρετού του 2001.

Κατέστησε σαφές, ότι απαγορεύεται η εισαγωγή όλων των ειδών διατροφής από την Κορέα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ζητώντας παράλληλα τον αυστηρότερο έλεγχο των δεμάτων, που αποστέλλονται ταχυδρομικώς από την Κορέα προς τις κοινοτικές χώρες.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μπερν, κανένα είδος διατροφής, ούτε καν ένα σάντουιτς με ζαμπόν ή ένα μιλκσεϊκ δεν θα πρέπει να επιτραπεί να έλθει από την Κορέα στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο αφθώδης πυρετός είναι θανατηφόρος και μεταδοτική ασθένεια για τα βοοειδή και τους χοίρους, αλλά όχι για τον άνθρωπο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση